ua en ru

Слободян: капітан "Норду" не перетинав кордон з РФ або Кримом

Слободян: капітан "Норду" не перетинав кордон з РФ або Кримом Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Українські прикордонники поки не можуть підтвердити виїзд Горбенка

За даними Держприкордонслужби, капітан судна "Норд" Володимир Горбенко офіційно не перетинав кордон з Росією або окупованим Кримом. Про це РБК-Україна повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Слободян зазначив, що прикордонники вивчають інформацію про те, що Горбенко вже знаходиться в Криму. У той же час він підкреслив, що Горбенко не перетинав підконтрольну ділянку кордону з Російської Федерацією або адміністративний кордон з окупованим Кримом.

"У нас немає там своїх представництв, щоб стверджувати, що це так на 100% (що Горбенко перебуває в Криму, - ред.). Ми бачили цю інформацію в російських ЗМІ та її теж перевіряємо", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що капітан арештованого судна "Норд" повернувся до Криму. Зокрема, в інтерв'ю російським ЗМІ Горбенко заявив, що виїхав до Кримк по російському паспорту. Він також додав, що у нього не було жодних обмежень на виїзд з України.

До цього адвокат Горбенко зазначив, що у капітана "Норду" не було обмежень на пересування, як по території України, так і за її межами. У той же час, він підкреслив, що ймовірність того, що Горбенко залишив територію України - невелика.