У Києві викрили хакерів, від яких постраждали 150 іноземних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили хакерів, від яких постраждали 150 іноземних компаній

Кримінал
282
У Києві викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на компанії в Європі та США.
Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 1 кіберфахівцями СБУ у координації з представниками правоохоронних органів США та Франції проведено масштабну спецоперацію з викриття групи хакерів, які здійснювали масові втручання в роботу серверів компаній європейських країн та США.
За даними слідства, з вересня 2020 року група хакерів з України, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, а саме так звану програму-вимагача типу «Egregor Ransomware», призначену для викрадення персональних даних, паролів, логінів та платіжних даних, здійснювала масові втручання в роботу серверів компаній США та країн Європи.
За нерозголошення викраденої інформації та дешифрування уражених комп’ютерних мереж зловмисники вимагали значні грошові кошти.
За попередніми даними, з використанням вірусної програми було уражено близько 150 іноземних компаній. Збитки від діяльності угруповання сягають 80 млн доларів США.
Учасникам угруповання повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою організатору угрупування. Слідчі дії тривають.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас