15:39 29.11.2018

Понад 40 кандидатів до Вищого антикорупційного суду є недоброчесними - рух "Чесно"

2 хв читати

Київ. 29 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Рух "Чесно" у рамках кампанії "Чесно. Фільтруй суд!" визначило, що 43 кандидати у судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і його Апеляційної палати є недоброчесними.

"Кандидатами в судді Вищого антикорупційного суду є 156 осіб. 108 з них йдуйть до Вищого антикорупційний суд і 48 - до його Апеляційної палати. За результатами нашого аналізу, кожен третій кандидат порушив мінімум один критерій доброчесності руху "Чесно", і отримав від нас так званий "чорний часник", - розповіла на прес-конференції у четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" керівник відділу комунікації та адвокації Центру демократії і верховенства права (ЦЕДЕМ) Лілія Дроздик.

За її словами, рух "Чесно" нарахував 43 недоброчесних кандидатів, з яких 28 йдуть до ВАКС і 15 - до його Апеляційної палати.

Старший аналітик кампанії "Чесно. Фільтруй суд!" Іван П'ятак зазначив, що кандидатів оцінювали за п'ятьма критеріями: непричетність до корупції або кримінальних правопорушень, прозорість доходів і відповідність їх стилю життя, непричетність до прийняття сумнівних рішень, непричетність до порушення прав людини і недотримання норм професійної етики.

"Багато суддів-кандидати приймали рішення, які у спостерігачів викликають сумніви. Наприклад, забороняли проведення акцій під час Революції Гідності, застосовували надто м'які запобіжні заходи до фігурантів корупційних справ. Також у кандидатів зафіксовані невідповідності у поданих ними декларацій. Один кандидат потрапив під перший критерій, оскільки є обвинуваченим у кримінальній справі", - зазначив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА