17:17 12.12.2018

"Нафтогаз" звернувся до суду США для примусового стягнення коштів із "Газпрому"

2 хв читати
"Нафтогаз" звернувся до суду США для примусового стягнення коштів із "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" звернувся до окружного суду Південного округу Техасу (США) з позовом проти компанії Gazprom Marketing&Trading USA, Inc. для подальших судових розглядів з ПАТ "Газпром" у Нідерландах і Швейцарії про виконання рішення Стокгольмського арбітражу, йдеться в матеріалах проекту Offshorealert.

"Газпром продовжує зухвало не виконувати рішення міжнародного арбітражу...Це я не скаржуся, а пояснюю наші дії, зокрема, в США із примусового виконання", - прокоментував виконавчий директор НАК Юрій Вітренко у середу на своїй сторінці в Facebook інформацію про звернення компанії до американського суду.

"І США - це не остання юрисдикція, де "Газпром" очікують проблеми, доки вони не заплатять нам усю суму", - наголосив представник української газової монополії.

Він нагадав, що "Газпром" програв в апеляційному суді Швеції суперечку про припинення примусового виконання рішення арбітражу, тому у нього відсутні законні підстави не платити "Нафтогазу" за цим рішенням.

У прес-службі НАК повідомили, що більш детально не коментують ініційований судовий процес у США на прохання юристів.

Раніше в середу російський "КоммерсантЪ" повідомив, що "Нафтогаз" намагається залучити американські суди до розгляду з "Газпромом" про стягнення $2,6 млрд, які присудив українській компанії Стокгольмський арбітраж. За даними видання, "Нафтогаз" хоче через суд зобов'язати структуру "Газпрому" GM & T USA та його аудитора DeGolyer & MacNaughton надати відомості, що надають можливість подати новий позов у Нідерландах. У ньому "Нафтогаз" спробує оскаржити угоду, за якою "Газпром" передав акції зареєстрованого в Нідерландах оператора газопроводу "Турецький потік" російській дочірній структурі, через що українська сторона не змогла ці акції заарештувати, пише "КоммерсантЪ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Шмигаль: Економія електроенергії буде частиною нашого повсякденного життя в наступні роки

Ремонт високовольтної лінії не впливає на загальний обсяг імпорту е/е - "Укренерго"

МХП у I кв.-2024 скоротив чистий прибуток утричі, втратив $10 млн від війни і відмовився від виплати дивідендів

УЗ за 5 міс. збільшила обсяг перевезення вантажів на 30%

Мобілізація та міграція є основними причинами "кадрового голоду"

Експорт товарів з України в травні скоротився до квітня лише на 0,5% за зниження імпорту на 7% - торгпред

Ліміти споживання е/е у вівторок зберігаються знову на всю добу - "Укренерго"

Українцям потрібно звикати до відключень е/е як до нормального явища на тривалий час - директор Центру досліджень енергетики

В Україні запустили сайт з інформацією про запроваджені проти РФ санкції за її агресію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА