14:16 12.09.2019

У "Слузі народу" виступають за перезавантаження влади в Києві та дострокові вибори

2 хв читати
У "Слузі народу" виступають за перезавантаження влади в Києві та дострокові вибори

Керівник комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики (фракція "Слуга народу") Олександр Ткаченко вважає доцільним здійснення повного перезавантаження влади в Києві та проведення у столиці дострокових виборів.

"Сьогодні стало відомо, що сесія Київради, скликана з ініціативи мера, не змогла зібратися на свою сесію. Це стало підтвердженням неспроможності Кличка управляти містом. (...) Напевно, час здійснити повне перезавантаження влади та провести дострокові вибори в Києві - і Київради, і мера", - написав Ткаченко у Facebook.

Він уточнив, що такі кроки можна буде здійснити вже відповідно до нового закону про столицю, над яким наразі працюють депутати та профільні фахівці.

"Закон, який передбачає європейські норми управління містом; децентралізацію і відновлення народовладдя в районах; чітку та прозору структуру управління столицею", - пояснив нардеп.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на джерела про те, що в "Слузі народу" розглядають можливість проведення 8 грудня позачергових виборів у Києві.

12 вересня міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з керівництвом депутатських фракцій і груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання. Вони відбудуться 17 вересня.

4 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив рішення про звільнення мера Києва Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до закону про місцеві вибори, позачергові місцеві вибори призначає Верховна Рада в разі дострокового припинення повноважень, зокрема, міської ради, міського голови, а також в інших випадках, передбачених законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таке рішення ВР ухвалює не пізніше ніж у 90-денний строк від дня дострокового припинення повноважень відповідної місцевої ради та міського голови.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА