15:01 16.02.2019

Рішення про санкції стосовно РФ за агресію в районі Керченської протоки буде ухвалено на засіданні глав МЗС ЄС 18 лютого - Клімкін

2 хв читати
Рішення про санкції стосовно РФ за агресію в районі Керченської протоки буде ухвалено на засіданні глав МЗС ЄС 18 лютого - Клімкін

На засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу в понеділок, 18 лютого, буде ухвалено рішення про введення персональних санкцій стосовно Росії за агресію в районі Керченської протоки, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Там, звісно, будуть персональні санкції. Ви про це почуєте від Федеріки Могеріні (глава дипломатії ЄС - ІФ)... Я дуже сподіваюся, що те, що буде в понеділок, - це не кінець. Ми обговорюємо й інші ідеї", - сказав П.Клімкін журналістам у суботу в Мюнхені.

Міністр зазначив, що обговорюється також можливість обмеження доступу російським суднам.

За його словами, на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС буде розглянуто і питання підтримки Донбасу. "Як підтримати і інфраструктурами проектами, і інвестиційними", - зазначив він.

П.Клімкін наголосив, що незабаром будуть також санкції з боку США.

За інформацією західних ЗМІ, в ЄС погодили санкції проти восьми росіян через інцидент з українськими моряками.

Президент України Петро Порошенко 15 лютого в Мюнхені заявив, що Євросоюз наступного тижня схвалить "азовський пакет санкцій проти Російської Федерації: "Я не сумніваюся, що найближчим часом на початку наступного тижня в Брюсселі санкції після координації зусиль з Україною точно буде ухвалено".

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. Були затримані і заарештовані 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор "Лефортово", крім того, троє поранених унаслідок обстрілу росіянами українських моряків були переведені в лікарню СІЗО "Матроська тиша".

Всі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

15 та 16 січня 2019 року Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА