21:40 24.06.2019

Аласанія тимчасово залишив свою посаду

2 хв читати
Аласанія тимчасово залишив свою посаду

Голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) Зураб Аласанія повідомив, що тимчасово залишає свою посаду.

"Рішення наглядової ради з дострокового припинення контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився. Це не означає, що ми "здаємо позиції". Це означає, що ми дотримуємося закону", - написав Аласанія на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, рішення суду набуде законної сили через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або, якщо буде подано апеляцію, - з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення наглядової ради є формально чинним. "А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", - пояснив Аласанія.

"Тому з позиції голови правління - йду. З сьогоднішнього дня головою правління Суспільного мовника є член нашої команди Микола Чернотицький, що досі відповідав за філії Суспільного. Я продовжую працювати в компанії (на позиції експерта правління), допоки рішення суду не вступить у законну силу", - повідомив Зураб Аласанія.

Раніше 19 червня Аласанія заявив, що Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним й ухвалив скасувати рішення наглядової ради НСТУ про дострокове розірвання з ним контракту.

В. о. голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, у свою чергу, повідомила: "Суд задовольнив рішення Зураба Аласанії частково: рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту скасувати. Позови до членів наглядової ради Тетяни Лебедєвої та Світлані Остапи відхилені".

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев’ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з Аласанією. 1 лютого профспілка НСТУ повідомила про факти зловживань із його боку.

12 лютого наглядова рада НСТУ вирішила відкласти рішення про розірвання контракту до 6 травня. За словами в.о. голови наглядової ради Світлани Остапи, таке рішення було ухвалено у зв’язку з тим, щоб звільнення Аласанії не пов'язували з президентськими виборами в Україні.

7 травня співголова ради організації "Реанімаційний пакет реформ" (РПР), директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко повідомив, що Аласанія пішов у тривалу відпустку і чекає на рішення суду щодо свого звільнення. Пост оприлюднив на своїй сторінці у Facebook і сам Аласанія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА