20:28 11.09.2018

Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

2 хв читати
Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з послом США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюелем Браунбеком (Samuel Dale "Sam" Brownback) обговорив ситуацію з порушеннями прав і свобод людей на окупованому Донбасі та в Криму, а також кроки щодо створення Української автокефальної православної церкви.

"Президент Порошенко ознайомив посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української автокефальної православної церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України в цьому процесі. У свою чергу посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину Українську автокефальну православну церкву", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері прес-службою глави Української держави.

П.Порошенко наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності. "Ми пишаємося, що маємо достойний стан релігійної свободи в Україні, який гарантований Конституцією України та законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві", - зазначив він.

Президент привернув увагу посла до численних свідчень порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях.

"Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських вірян Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА