RU
 

Голова АП причетний до афер на сотні мільйонів - ЗМІ

Корреспондент.net,  25 червня 2019, 13:53
0
915
Голова АП причетний до афер на сотні мільйонів - ЗМІ
Фото: Пресс-служба Администрации президента Украины
Андрей Богдан

Журналісти стверджують, що Андрій Богдан і його партнери заробляли гроші на офшорних аферах із сумнівним банкрутством заводів і банків.

 
Керівник Адміністрації президента (у подальшому - Офіс президента України) Андрій Богдан причетний до кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток у Конча-Заспі і багато землі в Київській області. Про це йдеться в журналістському розслідуванні Наших грошей з Денисом Бігусом.
 
Зазначається, що у 2011 році Богдан став власником маєтку на більш ніж 1,5 тис. кв. м у Конча-Заспі. У 2013 році дружина Богдана купила дві квартири в центрі Києва на 300 кв. м. Потім Богдан оформив на себе декілька нежитлових, швидше за все, офісних приміщень на Дніпровській набережній. Їх він здає в оренду.
 
Сам Богдан пояснює свої статки тим, що він багато працював і займався підприємницькою діяльністю, хоча з 2007 року працював на держслужбі.
 
Журналісти стверджують, що Богдан фактично консультував у кредитних шахрайствах.
 
Зокрема, у 2016 році Фонд гарантування вкладів виявив кредитну аферу із залученням офшорної компанії Айдельберг ресорсіс ІНК. (Idelberg resources INC.), до якої була причетні Богдан і його бізнес-партнери Ігор Пукшин й Олександр Баулін. У 2014 році Богдан отримав довіреність на представництво Idelberg resources INC. від Бауліна.
 
Офшорна компанія Idelberg resources з Віргінських островів допомогла Світловодському маслосирокомбінату з групи Клуб сиру не розрахуватися за кредит у банку Фінанси та кредит.
 
Маслокомбінат узяв кредит у банку у 2007 році під заставу майна. У 2009-му банк звернувся за стягненням застави, адже борг перед банком уже склав близько 150 мільйонів гривень, тоді Idelberg resources INC. заявила, що теж претендує на гроші комбінату, тому що нібито займала їх ще до позики в банку.
 
Двома позовами в Господарському суді Київської області офшорка вимагала повернути 202 млн гривень, за які комбінат нібито поручився за позикою Карлівського заводу сухого молока. Маслосирокомбінат на суді офіційно визнав свій борг, а 23.06.2009 суд підтримав обидва позови фіктивної фірми Айдельберг.

За даними журналістів, Богдан добре знайомий з членом правління маслокомбінату Олександром Коваленком, зараз Коваленко за дорученням Богдана продає його землю під Києвом у селі Забуяння.
 
Також про зв'язок з Богданом свідчить дружба з Романом Бабієм, який у 2009-му представляв інтереси комбінату в суді і працював в одній фірмі з Богданом - Пукшин і партнери.
 
Сам Богдан підтвердив журналістам зв'язок з віргінською офшоркою, на чию користь у 2009 році добровільно збанкрутував комбінат групи Клуб сиру.
 
Зазначимо, що Богдан підпадає під закон про люстрацію, але в оточенні Зеленського з цим не погоджуються. Подробиці в матеріалі Андрій Богдан: глава Адміністрації президента.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: СМИаферааферыАдминистрация Президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі