09:33 06.04.2020

Помер священик, у якого першим на Тернопільщині підтвердили коронавірус

2 хв читати
Помер священик, у якого першим на Тернопільщині підтвердили коронавірус

У Тернопільській області в понеділок уранці помер священнослужитель із міста Заліщики, в якого першого в регіоні лабораторно підтвердили коронавірус Covid-19, повідомляє штаб для боротьби з коронавірусом Тернопільської міськради.

"Помер чоловік 57 років із міста Заліщики. Це священик, у якого першим на Тернопільщині лабораторно підтвердили коронавірус. Чоловік проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. Останніми днями його стан погіршився. Пацієнта підключили до апарата штучної вентиляції легенів. Врятувати чоловіка не вдалося. Сьогодні вранці він помер", - повідомляється на сторінці Тернопільського штабу боротьби з коронавірусом у соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією, загалом від початку епідемії коронавірусу на Тернопільщині померли троє людей: 68-річний житель Монастирського району, 57-річна жителька Козівського району та 57-річний житель міста Заліщики.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що померлий священнослужитель до встановлення діагнозу встиг поспілкуватися з близько півтисячею людей.

"Сьогодні вранці помер священик Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим Covid-19 на Тернопільщині. Не знаючи про те, що він уже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами. Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватися з близько 500 людьми", - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Заступник міністра додав, що нині Тернопільщина є одним з епіцентрів розвитку епідемії в Україні: "Сьогодні там зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання коронавірусом".

"Висловлюю свої співчуття рідним і близьким Олега Вінницького. Він ні в чому не був винен. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою, як коронавірус", - зазначив Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ISW: Кремль готує зміну військового керівництва бойовими операціями в Україні

В Україну прибула пані маршалок Сенату Польщі

Військовозобов'язаний помер в одному з ТЦК Закарпаття, призначено службову перевірку

За добу на Харківщині 9 загиблих і 43 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - ОВА

За добу росіяни 16 разів обстріляли населені пункти Донеччини, у Торецьку поранені двоє людей - ОВА

Почесною відзнакою "За мужність і відвагу" Зеленський нагородив 1-й окремий батальйон морської піхоти ВМС ЗС України

Зеленський нагородив 505 окремий батальйон морської піхоти ВМС ЗС України почесною відзнакою "За мужність і відвагу"

Зеленський присвоїв звання Герой України загиблому матросу Павлу Малофеєнку

Херсон і 12 громад області знову були під обстрілами, є влучання в житлові квартали

Росія вивела в Чорне море один бойовий корабель, ще один перебуває в Середземному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА