12:51 05.05.2018

Суд знову вирішив заарештувати майно сина глави МВС

2 хв читати
Суд знову вирішив заарештувати майно сина глави МВС

Суддя Солом’янського районного суду Києва Віктор Фомін 4 травня прийняв рішення про накладення арешту на квартири, машиномісця та акції, що належать сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову, повідомляє інтернет-ресурс "Судовий репортер" Ірини Салій.

Тексту рішення наразі немає в базі судових рішень, а за даними інтернет-ресурсу, йдеться про три машиномісця і квартиру в Києві, квартиру в Харкові та 43,7% акцій у ПрАТ "Інвестор".

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що також не вдалося отримати коментар Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з цього питання.

Згідно з базою судових рішень, подібні рішення про арешт активів Олександра Авакова вже ухвалювали судді Солом’янського суду Віталій Українець та Олена Мозолевська відповідно 2 листопада 2017 року та 23 лютого 2018 року за клопотанням детектива НАБУ Андрія Мельника, проте тоді в переліку не було акцій "Інвестора".

Перший раз рішення про арешт був скасовано ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва від 19 грудня 2017 року, у зв'язку з чим зазначене майно з 2 листопада 2017 року по 23 лютого не перебувало під арештом.

Вдруге арешт було скасовано рішенням судді Солом’янського суду Людмили Кізюн від 17 квітня цього року, яка дійшла думки про необґрунтованість арешту та зазначила, що підозрюваний раніше не вживав заходів щодо відчуження цього майна.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Двом особам, затриманим 31 жовтня 2017 року у рамках розслідування справи, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи НАБУ повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада 2017 року обрав О.Авакову та ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На початку квітня 2017 року НАБУ повідомило про те, що досудове розслідування у справі "про рюкзаки" завершено, підозрюваним і захисту відкрито матеріали провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір розширити програму компенсацій за знищене житло на тимчасово окуповані території

Рада не розглядатиме кадрові питання цього тижня - Арахамія

Російські війська завдали удару по Конотопу, постраждала виробнича інфраструктура - мер

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів пошкоджено агрофірму та два інфраструктурні об'єкти - Дніпропетровська ОВА

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Росіяни скинули близько 300 авіабомб поблизу Вовчанська з 10 травня - ОСУВ "Хортиця"

У Херсоні внаслідок вибуху невідомого предмета в багатті постраждав чоловік - ОВА

Заступника Кличка підозрюють у вимаганні на системній основі, тривають обшуки - джерело

Байден не вважає пропозицію РФ щодо припинення війни найкращим варіантом для України наразі

Зеленський: Жорстокість Росії щодо українських дітей, які стали жертвами її агресії, - найганебніший з її вчинків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА