Доступність посилання

ТОП новини

Першу партію китайської вакцини Sinovac Biotech відправили до Києва – посольство


Загальне замовлення містить 1,915 мільйона доз вакцини CoronaVac
Загальне замовлення містить 1,915 мільйона доз вакцини CoronaVac

Перша партія вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech вирушила з Китаю до України, повідомляє посольство України в Китайській Народній Республіці 25 березня.

За повідомленням, це перша партія з 1,915 мільйона доз вакцини CoronaVac, які має отримати Україна.

«Зазначена інактивована вакцина, що була 10 березня цього року зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії», – повідомляє посольство.

Напередодні підприємство«Лекхім» повідомило, що вакцина прибуде до України о 19:15 25 березня.

На початку березня Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про реєстрацію в Україні вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.

Також в Україні зареєстровані вакцини американської компанії Pfizer та Covishield від Oxford/AstraZeneca, яка отримана з Індії, якраз нею лише і вакцинують наразі в Україні.

Наприкінці грудня 2020 року Україна підписала контракт на 1,9 мільйона доз із китайською компанією Sinovac. За цією угодою, постачання здійснюватиметься через компанію «Лекхім».

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG