17:53 09.04.2019

У центрі Києва на Рейтарській жителі облаштовують нову зелену зону

2 хв читати

Жителі вулиці Рейтарської взялися за облаштування нової зеленої території, влаштувавши суботник.

Фото: Евген Кравченко

У центрі столиці, на вулиці Рейтарській, місцеві жителі почали облаштовувати нову зелену зону. У минулі вихідні тут провели суботник і завезли нові саджанці 36-ти хвойних і листяних дерев, кущів. Також розпочали робити розмітку доріжок з тротуарної плитки, роботи тривають і донині.

За словами киянки Наталії Федчук, яка мешкає на вулиці Рейтарській, вона і інші місцеві жителі самостійно зголосилися допомагати в прибиранні та озелененні території.

"Ми дуже раді, що тут буде нова зелена зона, тому вирішили допомогти з її облаштуванням. Коли живеш у центрі міста без скверів і парків, таких ось упорядкованих двориків завжди не вистачає. Люди з інших районів міста люблять приїжджати в центр, відпочивати тут. А місцевим жителям теж потрібно проводити десь час, гуляти з дітьми і так далі. Так що це дуже потрібна ініціатива. Це місце довго було запущеним, тому роботи дуже багато. А значить, потрібно допомагати. Для себе ж стараємося," – розповіла Наталія Федчук.

Фото: Евген Кравченко

Раніше повідомлялося, що ініціаторами та донорами облаштування зеленої зони виступили історико-культурне товариство Оберіг часу і ТОВ Глобал Інвест (власник нежитлового будинку в Георгіївському провулку).

Представники організації Оберіг часу вважають, що нова зелена зона стане невід’ємною частиною екскурсійних маршрутів столиці. При цьому інвестори зобов’язалися не тільки облаштувати зелену зону, але і в подальшому виділяти кошти на підтримку території у належному стані.

Фото: Евген Кравченко

Проект облаштування нової зеленої зони підтримала постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Раніше питання про майбутнє цієї земельної ділянки розглядалося робочою групою за участю жителів Рейтарської і Георгіївського провулка. Це було пов’язано з поширенням чуток про те, що територія підлягає забудові, однак вони не підтвердилися. Як з’ясувалося, ніяких документів для проектування і будівництва на цій ділянці в муніципальні органи не надходило. Крім того, згідно з документацією, ця територія може використовуватися лише як прибудинкова зелена зона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Повідомлено про підозру столичному адвокату, який мав намір дати хабара у $200 тис. прокурору САП і детективу НАБУ

ВР має намір внести зміни до законодавства про зарахування до стажу держслужби час роботи у військових адміністраціях

Після ДТП за участю автомобіля поліції у Львові госпіталізовано 7 осіб

Прокуратура повідомила про підозру 73-річному хулігану, який напав на дівчину-волонтера в Києві

Короткочасні дощі та грози в четвер очікуються на північному сході України, в Одеській і західних областях

Україна розраховує на посилення співпраці в галузі ВПК з Туреччиною - Міноборони

Допризовникам і призовникам за кордоном буде надано відтермінування щодо взяття на облік до повернення в Україну або до кінця воєнного стану

Греція видала 100 дозволів на нерегулярні автобусні перевезення для України

У Рені після відвідування кафе отруїлися 8 дітей, призначено експертизи

Міненерго повідомило про низку надзвичайних ситуацій на шахтах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА