08:04 10.03.2019

У Запоріжжі активісти "Авто Євро Сили" протестували проти закону про розмитнення автомобілів на єврономерах

2 хв читати
У Запоріжжі активісти "Авто Євро Сили" протестували проти закону про розмитнення автомобілів на єврономерах

У Запоріжжі активісти "Авто Євро Сили" влаштували протестний пробіг проти закону про розмитнення автомобілів на єврономерах, відзначили, що в Україні знаходиться близько 2 млн таких авто і велика їх частина без української реєстрації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в суботу Запоріжжям пройшов протестний автопробіг за участю понад 60 авто об'єднання власників автомобілів на єврономерах "Авто Євро Сила".

Учасники акції стартували біля Запорізької ОДА, де заявили, що незадоволені законом Верховної Ради "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів", називаючи його "драконівським".

Як заявив керівник "Авто Євро Сила" Запорізької області Влад Погорєлов, відповідно до закону №8487 Верховної Ради, прийнятого восени 2018 р "вартість розмитнення автомобілів становить від 150 до 300 відсотків суми, що була фактично сплачена за кожен автомобіль з іноземною реєстрацією", що не по кишені більшості "евробляхерів".

При цьому, за його словами, державна фіскальна служба спотворює кількість ввезених в Україну "євроблях", заявляючи, що в Україні їх лише 500 тисяч. При цьому, за даними активістів "Авто Євро Сили" в країну завезено близько 2 млн автомобілів з єврономерами.

"Як би радісно не прозвітувала Державна податкова служба про те, що вже розмитнено 100 тис. автомобілів з єврономерами з 500 тисяч, які перебувають в країні. Насправді все не так - розмитнено всього 5-7 відсотків "євроблях", - заявив В.Погорєлов.

"Як наші законодавці бачать розвиток ситуації - після 28 травня нас усіх чекають величезні штрафи і конфіскація автомобілів. З цим ми абсолютно не згодні. Це не той закон, за який ми боролися. Ми вимагаємо від влади скасування акцизу як такого. Або прибрати коефіцієнт віку авто, щоб платежі склали не більше 40 відсотків від ціни автомобіля", - відзначили учасники акції протесту.

Учасники автопробігу "Авто Євро Сила" в супроводі поліції прибули до будівлі запорізької митниці, і закидали її територію великою кількістю кісток великої рогатої худоби, заявивши, що таким чином символічно повертають владі "кинуту їм кістку у вигляді закону №8487".

Активісти закликали українську владу дослухатися до їхніх вимог. Вони відзначили, що в разі зниження акцизного збору на імпортні автомобілі, з решти приблизно 1млн 900 тис. досі нерозмитнених "євроблях", Пенсійний фонд України отримає не менше 100 млрд грн.

У поліції повідомили, що під час акції порушень громадського порядку не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА