08:28 05.02.2020

Трамп заявив про прагнення покласти край війнам на Близькому Сході, обіцяв свободу народу Венесуели

2 хв читати
Трамп заявив про прагнення покласти край війнам на Близькому Сході, обіцяв свободу народу Венесуели

США працюють над тим, щоб завершити найбільш тривалу війну в історії країни і повернути американських військових додому, заявив президент США Дональд Трамп.

"Ми працюємо над тим, щоб покласти край американським війнам на Близькому Сході. В Афганістані рішучість і доблесть наших бійців дозволили нам добитися величезного прогресу, і нині тривають мирні переговори. (...) Ми працюємо над тим, щоб, нарешті, закінчити найдовшу війну в Америці і повернути наші війська додому!" - сказав Трамп, під час виступу в американському Конгресі зі зверненням до нації.

Нині в Афганістані розміщено близько 12-13 тис. американських військовослужбовців, з яких п'ять тисяч і беруть участь у контртерористичних операціях.

Президент США також закликав керівництво Ірану відмовитися від планів створення ядерної зброї і "політики тероризму".

"Іранський режим повинен відмовитися від своєї погоні за ядерною зброєю, припинити сіяти терор, смерть і руйнування і почати працювати на благо свого народу", - заявив він, зазначивши, що в результаті санкцій США проти Ірану "іранська економіка працює дуже погано".

Трамп сказав, що США готові надати Ірану відповідну допомогу, щоб виправити ситуацію, "але, можливо, вони занадто горді або занадто дурні, щоб просити про таку допомогу". "Який шлях вони оберуть - залежить від них", - констатував президент.

Трамп в ході традиційного звернення також розкритикував уряд президента Венесуели Ніколаса Мадуро і висловив підтримку лідеру опозиції Хуану Гуайдо, якого запросив бути присутнім під час своєї промови.

"Відновлюючи американське лідерство у всьому світі, ми знову виступаємо за свободу в нашій півкулі. (...) Ми підтримуємо надії кубинців, нікарагуанців і венесуельців на відновлення демократії. Сполучені Штати очолюють дипломатичну коаліцію з 59 країн проти соціалістичного диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро. Мадуро - незаконний правитель, тиран, який жорстоко поводиться зі своїм народом. Але влада тиранії Мадуро буде розгромлена і зломлена", - сказав Трамп в ході свого виступу.

Він зазначив, що в залі перебуває людина, яка "несе з собою надії, мрії та сподівання всіх венесуельців".

"До нас приєднується істинний і законний президент Венесуели Хуан Гуайдо", - підкреслив Трамп.

"Усі американці єдині з венесуельським народом в його праведній боротьбі за свободу!" - додав президент США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

Росіяни за добу вбили трьох жителів Донбасу, ще 14 поранено

Російські війська за ніч і вранці обстріляли Сумську область

Помер ще один постраждалий унаслідок ворожого удару по ТЦ "Епіцентр" у Харкові

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, загинула одна людина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА