День фінансів, 15 січня: повернення залізничних квитків, нові правила виходу на пенсію, "липові" повідомлення від банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 січня: повернення залізничних квитків, нові правила виходу на пенсію, "липові" повідомлення від банків

1246
15 січня, вівторок. Новини про те, як не втратити свої гроші.
УЗ відновлює повернення квитків через інтернет. Укрзалізниця відновлює операції повернення проїзних документів через інтернет. Повну вартість квитка можна отримати, якщо повернути не менше ніж за 24 години до відправлення поїзда. А ось якщо повернути квиток після відправлення поїзда, то повернення буде всього лише 10% від вартості.
Вихід на пенсію в 2019 році за новими правилами. Згідно з новими вимогами, цього року на заслужений відпочинок можуть вийти тільки ті українці, які досягли в 2019-му 60-річчя і мають від 16 до 26 років стажу. Немає стажу – немає пенсії, кажуть у Мінсоцполітики. У формулі розрахунку пенсії замість заробітної плати за два минулі роки використовуватимуть показник за три роки.
Водночас міністр соціальної політики Андрій Рева стверджує, що сукупні надходження до Пенсійного фонду цього року становитимуть близько 400 млрд грн. Цих коштів має вистачити на проведення індексації пенсій.
Експерт розповів, як правильно оплатити електроенергію. Жителі Києва в лютому можуть отримати два рахунки за спожиту електроенергію. Перший – від нового постачальника, а другий – від оператора системи розподілу, у якому є борг за спожиту електроенергію в 2018 році. За спожиту електроенергію в грудні 2018 року і можливі борги необхідно платити оператору. Тому, якщо помилково сплатити заборгованість за іншими реквізитами, борг залишиться непогашеним.
Штрафи за тіньову зайнятість. Протягом минулого року за використання найманої праці без оформлення трудових відносин було оштрафовано 1738 роботодавців. Найбільшу кількість неоформлених працівників виявлено в торгівлі, діяльності готелів та ресторанів, будівництві, промисловості, сільському господарстві.
Поради, як відрізнити справжні банківські повідомлення від “липових”. Фінансисти кажуть, що банки, як правило, відправляють повідомлення, яке складається з чотирьох- або семизначного номера телефону, або це буде назва банку замість звичайного номера. Якщо надсилається SMS з 11-значного номера – з такого, як користуємося ми – то це можна вважати шахрайством. Відрізнити справжні банківські повідомлення про зарахування коштів від “липових”, які надсилають шахраї, зовсім не важко. Головне – знати, на що звертати увагу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас