Ізраїльські вчені створили екологічний пластик із планктону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльські вчені створили екологічний пластик із планктону

Технології&Авто
698
Хіміки з Тель-Авівського університету розробили екологічний пластик, в основі якого лежать продукти обміну морських мікроорганізмів.
Виробництво матеріалу не вимагає ґрунту і прісної води, які зазвичай необхідні для вирощування основи для екологічного пластику в промислових масштабах.
Зараз існує кілька заводів, які виробляють із рослин пластик, що швидко розкладається. Однак для їх вирощування потрібні ресурси, потребу в яких відчувають багато країн світу – це родючий ґрунт і прісна вода.
Ізраїльські вчені запропонували новий метод виробництва біопластику – з полімерів, які утворюють морські мікроорганізми в результаті харчування багатоклітинними водоростями. Створений ними матеріал отримав назву полігідроксіалканоат – він дешевий у виробництві і повністю розкладається в ґрунті приблизно за два роки.
“Пластику потрібні сотні років, щоб повністю розкластися. Частинки цього матеріалу становлять загрозу для тварин і навколишнього середовища. Частковим вирішенням цієї проблеми стане перехід на біопластики, при виробництві яких не використовується нафта. Але біопластики також мають екологічну ціну: для вирощування рослин або бактерій для виготовлення пластику необхідні родючий ґрунт і прісна вода. Наша розробка розв’язує цю проблему”, – заначають в університеті Тель-Авіва
Британські біологи з Університету Ексетера і Морської лабораторії Плімута разом з Грінпіс останні кілька років досліджували вплив синтетичних частинок не менше 5 мм на морських черепах з Атлантичного і Тихого океану. Виявилося, що у всіх черепах у світі містяться частинки пластику.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас