18:32 24.12.2020

Справу про розкрадання майна Нацгвардії передано до СБУ на підставі рішення суду - Офіс генпрокурора

2 хв читати
Справу про розкрадання майна Нацгвардії передано до СБУ на підставі рішення суду - Офіс генпрокурора

Рішення Офісу генерального прокурора про передання розслідування справи щодо розкрадання майна в Нацгвардії ухвалено на підставі судового рішення, втручання у діяльність Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) немає, заявляють в Офісі генпрокурора.

У відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна" прес-служба Офісу генпрокурора повідомила, що постанову про зміну підслідності розслідування цієї справи – щодо передання з НАБУ до Служби безпеки України (СБУ) - прийняв 23 грудня 2020 року заступник генпрокурора Олексій Симоненко на підставі рішення Печерського суду.

"Рішення Печерського районного суду Києва від 14 грудня 2020 року щодо скарги сторони захисту зобов'язує генпрокурора вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні та доручити проведення досудового розслідування в ньому іншому органу. При цьому суд констатував, що НАБУ виступати органом досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні не може. Це рішення генпрокурора оскаржували в апеляційній і касаційній інстанціях. Ухвалою Верховного Суду, яка надійшла до Офісу генпрокурора 23 грудня 2020 року, рішення Печерського райсуду залишено в силі, й воно було виконано", - йдеться у відповіді Офісу генпрокурора.

За інформацією Офісу генпрокурора, оскільки після зміни групи прокурорів у провадженні виникли суперечності, "генпрокурор із метою усунення можливих сумнівів у неупередженості під час прийняття процесуальних рішень виніс постанову про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури і генерального прокурора в цьому кримінальному провадженні". Отже, як пояснюють у прес-службі, повноваження було покладено на заступника генпрокурора Олексія Симоненка, який і виконав рішення суду про зміну органу досудового розслідування".

У відповіді Офісі генпрокурора значиться, що суд обґрунтовував своє рішення тим, що жоден із фігурантів не належить до суб'єктів, підслідних НАБУ, а "розмір предмета злочину в 250 тис. грн" (сума ймовірних розкрадань у 250 тис. грн - ІФ) також нижче, ніж для злочинів, що розслідує НАБУ.

"Усі рішення прийняті Офісом генпрокурора на підставі рішення суду, і вони ґрунтуються виключно на вимогах кримінального процесуального законодавства та Конституції України. Будь-якого втручання в законну діяльність і розслідування кримінальних проваджень НАБУ Офіс генпрокурора не здійснює і не здійснював", - резюмують у прес- службі.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб щодо забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн

У НАБУ розцінили передання справи до СБУ як "безпрецедентне в історії України втручання в розслідування Бюро" з боку Офісу генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА