09:34 01.07.2019

В Україні починаються багатонаціональні навчання "Сі Бриз-2019"

2 хв читати
В Україні починаються багатонаціональні навчання "Сі Бриз-2019"

В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря 1 липня стартують українсько-американські навчання "Сі Бриз-2019".

Під час навчань військові з двох десятків країн відпрацюють виконання завдань за стандартами НАТО - на землі, у воді, під водою і в повітрі. Військові анонсують унікальний формат проведення підготовки.

У морській компоненті заплановано артилерійські стрільби та багато вправ, суть яких не розголошується, оскільки залишається актуальним режим "вільної гри" (free play), в якому раптові завдання надходитимуть від багатонаціонального штабу навчань.

Новацією цьогорічних навчань стане відпрацювання річкового елемента. За легендою ворожі елементи намагатимуться заблокувати вихід до моря з найбільшої водної артерії Європи - річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден річкою та їхній вільний прохід через гирло Дунаю до Чорного моря. У цьому навчальному елементі буде задіяно лише сили Держприкордонслужби України, зокрема Морської охорони.

У практичних діях сили Морської охорони та прикордонної авіації візьмуть участь у двох тактичних групах (у групі швидкісних патрульних катерів і багатонаціональної групи), де по черзі головуватимуть керівники навчань - Україна і США.

Багатонаціональна група кораблів, до якої входитиме флагман Морської охорони корабель "Григорій Куроп'ятников", отримає завдання з проведення стабілізаційних дій у кризовому районі, в рамках яких відпрацьовуватимуться стрільби з усього наявного озброєння, протидиверсійної оборони корабля на переході морем, передача вантажів, пошук і порятунок людини за бортом, проведення оглядових операцій.

Підготовка оглядових команд довірена інструкторам Міжнародного центру підготовки оглядових груп НАТО з місцем дислокації в Греції. Вони проведуть курс спеціалізованих тренінгів для оглядачів зі складу екіпажів кораблів і катерів, а також для бійців відділів спеціальних дій на воді, здійснюватимуть силову підтримку звичайних оглядових груп.

Знову буде проведено штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони включатимуть безпарашутне десантування з вертольота у воду, висадку з вертольота на судно й острівний об'єкт за допомогою спеціальних спускових пристроїв.

"Загалом у навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більш як 900 чоловік особового складу, з яких 10 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони, вертольоти і два літаки прикордонної авіації та близько 200 осіб персоналу Держприкордонслужби", - йдеться в повідомленні .

Як повідомлялося, "Сі Бриз" проводиться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Навчання проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

Заступниця міністра оборони: Ми впроваджуємо комплексний підхід для захисту прав військовослужбовців, будуть і виїзні перевірки, і налагоджений механізм реагування на скарги

Заступниця глави МЗС України під час візиту до Перу наголосила на важливості перуанської участі в Глобальному саміті миру на найвищому рівні

Нетаньягу попереджає про можливість масштабних військових операцій на кордоні з Ліваном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА