Доступність посилання

ТОП новини

Агресію Кремля можуть зупинити спільні дії України і Заходу (огляд преси)


Активісти вимагають посилити санкції проти Росії. Київ, майдані Незалежності, 10 червня 2016 року
Активісти вимагають посилити санкції проти Росії. Київ, майдані Незалежності, 10 червня 2016 року

Питання звільнення українських військовополонених моряків, як і інших політв’язнів, із російських казематів залишається великою проблемою для України, й вирішення її насамперед залежить від Москви, наголошує газета «День». Адже не Україна розв’язала війну проти Росії й окупувала частину її території. А навпаки. Не Україна захоплює росіян і під надуманими приводами засуджує їх на різні терміни ув’язнення. А навпаки. Реалії такі, що нинішній політичний режим у Росії має достатньо ресурсів для того, щоб тримати під контролем власний народ, вести війну проти України та створювати проблеми іншим країнам і народам по всьому світу. Як зупинити Кремль? Газетярі переконані, що Україні самотужки це не під силу, ресурси не співмірні, хоча українці, звичайно, борються. Це під силу Україні разом із Заходом, які можуть змусити Росію платити за свої дії велику ціну. Для цього необхідно запроваджувати нові економічні санкції проти Росії, до чого Захід поки не готовий, навіть після рішення Москви про паспортизацію мешканців окупованої частини Донбасу. Діючі б санкції зберегти. Видання також наголошує, що для зменшення агресії Кремля потрібно зміцнювати економіку й армію самої України.

Розчарування у президентах – явище загальнолюдське, стверджує в тижневику «Країна» соціальний психолог Вадим Васютинський. Перед голосуванням масові настрої поляризуються. Коли треба визначатися остаточно, люди посилюють позитивний образ свого фаворита і роблять негативнішими опонентів. Відтак будь-який кандидат, що перемагає на хвилі піднесення популярності, після виборів приречений на розчарування в ньому. У Зеленському розчаруються дуже скоро, бо йому приписують суперечливі запити, яких він не зможе задовольнити. Комік має амбіцію бути ефективним президентом. Але політика – не його справа, переконаний психолог. Хоче переформатувати її під себе, надати ознак шоу-бізнесу. Це наївні сподівання. В основі справжньої політики лежить економіка. Там фішечками не обійдешся, вважає експерт.

«Причина наших бід – хронічна невизначеність. Перед нацією треба поставити мету». – У статті під таким заголовком дописувач тижневика «Країна» публіцист Олег Романчук зазначає, що президентом України має бути українець. Утім, він допускає, що він може бути родом не з України. Але це має бути людина, яка перейнялася українським національним духом і готова «душу й тіло покласти за Україну». Однак, дописувач вважає, що коли буде стабільний Закон, тверда Українська держава, президентом можна буде обрати хоч Барака Обаму – й нічого з Україною не станеться. Незабаром можна буде зробити висновки – наскільки шостий президент України перейметься українським національним духом. Для цього йому доведеться вирішувати надскладні проблеми українського державотворення, долати непрості економічні, політичні, соціальні та військові шляхи.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG