18:35 30.03.2018

Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2017 рік

3 хв читати
Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2017 рік

Доходи президента України Петра Порошенка у 2017 році становили 16 млн 303 тис 874 грн, з яких сплачено податок на дохід фізичних осіб за ставкою 18%, якою обкладаються заробітна плата і відсотки за депозитами, а також стягнуто 1,5% військового збору.

"Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік, дорівнює 16 млн 303 тис.874 грн. 336 тис з них становить заробітна плата, яку глава держави з року в рік у повному обсязі перераховує на благодійні цілі. 15 млн 795 тис 874 грн - відсотки за депозитами. З цими та іншими даними можна ознайомитися в електронній декларації Петра Порошенка за 2017 рік, яка сьогодні з'явиться у відкритому доступі", - йдеться в повідомленні прес-служби, розміщеному на сайті глави держави в п'ятницю.

Сума коштів на банківських рахунках П.Порошенко зменшилася за рік на $430 тис.

Відповідно до закону, президент задекларував витрати за попередній рік - зокрема кошти, які були витрачені на відпочинок. Ці гроші були офіційно перераховані у безготівковій формі із раніше задекларованих власних рахунків із дотриманням банківського і податкового законодавства України.

У повідомленні наголошується, що сума задекларованих витрат на відпочинок удвічі менша від цифри, яка фігурувала в ЗМІ. "Жодної копійки не витрачено з державного бюджету", - запевнила прес-служба.

Протягом минулого року П.Порошенко не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

Як повідомлялося, свою частку в найбільшому активі, корпорації "Рошен", П.Порошенко передав у довірчу власність "Ротшильд", всесвітньо відомої компанії з бездоганною репутацією. У минулому році, згідно із відповіддю на запит прес-служби Адміністрації президента, бюджети різних рівнів отримали від "Рошен" 1 млрд 188 млн грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів. За 2014-2017 роки сума таких платежів становила 4 млрд 466 млн грн.

Липецьку кондитерську фабрику "Рошен" закрито за рішенням менеджменту компанії. Севастопольський морський завод було "націоналізовано" окупаційною владою Севастополя, а на початку цього року було оголошено про його перехід у "державну власність Росії". "Однак де-юре з позиції міжнародного та українського права це підприємство залишається українським, і саме тому воно значиться в декларації", - наголошують у прес-службі глави Української держави.

Порівняно з 2016 роком незмінними залишилися перелік цінних паперів, якими володіє П.Порошенко, його рухоме і нерухоме майна.

У повідомленні також зазначається, що глава держави отримав припис для обов'язкового виконання: на будівництво підпірної стіни на схилі однієї з земельних ділянок у Києві, якою він володіє, і відомості про яку раніше заносилися до декларації.

"Отримання санкції на відповідні роботи, відповідно до закону, відображено в розділі "Об'єкти незавершеного будівництва". Окрім зміцнення схилу, інших будівельних робіт на ділянці не передбачається", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що П.Порошенко декларує доходи з 1997 року, і свої статки заробив до того, як став президентом.

"Кожна гривня моїх коштів задекларована, і я переконаний, що таку ж прозорість мають продемонструвати всі українські державні службовці, а також політики: як ті, хто при владі, так і ті, хто в опозиції. І в усіх "дебет з кредитом" мають сходитися", - цитує главу держави його прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА