Міжбанк: на особливе зміцнення гривні розраховувати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на особливе зміцнення гривні розраховувати не варто

Валюта
1022
Цей понеділок пройде досить нестандартно на валютному ринку України. Сьогодні в США відзначають День Мартіна Лютера Кінга, і американські банки не працюють. Тому на нашому міжбанку всі операції по долару будуть проходити на умовах поставки ТОМ (розрахунки в гривні сьогоднішньою датою, поставка валюти – завтра). З урахуванням того, що в країні ще й була робоча субота, хоч і практично при мізерних оборотах на валютному міжбанку – сьогодні особливих обсягів ринок не продемонструє. За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах 18 січня складе до $110-120 млн при здійсненні до 300-380 угод.
Враховуючи “незручну” для клієнтів форму операцій по долару і досить низькі обсяги угод в євро і рублі – сьогодні місцевий бізнес зосередиться на розрахунках з бюджетом. Тут вже компанії підпирають строки, і в понеділок основна частина клієнтів буде витрачати свої гривневі ресурси саме на податки. Завтра (за багатьма податками – останній день їх сплати) ті, кому не вистачило гривневих ресурсів на розрахунки з бюджетом, продаватимуть свою валютну виручку, щоб остаточно розрахуватися з державою і “не влетіти” у штрафи. Додавши до цього завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП, навіть з урахуванням значних сум погашень цих паперів попередніх випусків 20 січня – загальний розклад на міжбанку все ж таки буде на користь нацвалюти. Хоча на особливе зміцнення гривні розраховувати не варто – в кращому разі Нацбанк викупить надлишок долара в резерви, чим і підтримає курс американської валюти на потрібному для себе рівні вище ніж 28 гривень.
Тому понеділок пройде в основному у бізнесу в розрахунках з бюджетом, і це частково позначиться на поведінці валютного міжбанку завтра, коли розрахунки по долару вже будуть проходити в звичайному режимі “день в день”.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом, 18 січня будуть в межах: долар — коридор 28,10 – 28,25 грн, євро — коридор 33,80 — 34,18 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,10 / 28,18
Євро – 34,01 / 34,04
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас