Apple залишила трійку лідерів ринку смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple залишила трійку лідерів ринку смартфонів

Фондовий ринок
4022
Найбільш відомі компанії, що займаються глобальною ринковою аналітикою, опублікували квартальні звіти про світові продажі смартфонів.
За оцінками експертів, вперше за довгий час позиція Apple в рейтингу виробників помітно похитнулася.
За даними агентства IHS Markit, глобальні поставки iPhone з квітня по червень були настільки низькими, що це дозволило конкурентам витіснити Apple з трійки лідерів. З результатом в 35,3 мільйона пристроїв вона поступилася позиції не тільки Samsung і Huawei, але і OPPO, а Xiaomi, що продала близько 30 мільйонів смартфонів, стала для Apple серйозним конкурентом.
Експерти вважають, що OPPO змогла зацікавити європейських мобільних операторів випуском моделей з підтримкою мереж п’ятого покоління. Це призвело до зростання продажів на 13% в порівнянні з аналогічним кварталом минулого року – 31,9 проти 36,2 мільйона пристроїв відповідно.
Зростання в поточному звітному періоді, на думку аналітиків, вдалося продемонструвати тільки Samsung і Huawei. Остання може зіткнутися з проблемами в поточному кварталі – відносини компанії з американським урядом як і раніше мають напружений характер.
Втім, в оцінках маркетингових аналітиків немає єдиної думки. Звіти компаній Canalys, Strategy Analytics і Counterpoint відрізняються від даних IHS Markit – згідно з їхньою статистикою, Apple як і раніше входить в трійку лідерів серед виробників смартфонів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас