12:13 04.03.2022

РФ зазнає значних втрат в Україні на всіх напрямках, але намагається оточити Одесу, - секретар РНБО

2 хв читати

Російські окупанти станом на дев'ятий день війни зазнають значних втрат на всіх операційних напрямках в Україні - Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському та в зоні проведення Операції об'єднаних сил, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Українські військові та сили ТРО на сьогодні перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів оточення міст Київ, Харків і виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей. Гарячим залишається Південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси", - написав Данілов у Facebook у п'ятницю.

За його словами, російське окупаційне командування вже використало щонайменше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

"Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації та оновлення, ворог завдає інтенсивних авіаційних і ракетно-артилерійських ударів по військових і цивільних об'єктах. Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російські терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС. Усе це - наслідок неспроможності Кремля досягти своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування путіним методів неприховано терористичних", - наголосив секретар РНБО.

Він зазначив, що окупанти використовують санітарні автомобілі з символікою Червоного хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; переодягаються в українську військову форму, обстрілюють мирні міста та села. "Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається дедалі швидше і невідворотніше. Українське військо готове до відсічі окупантові та його знищення, хоч би де він був!", - наголосив Данілов.

Джерело: https://www.facebook.com/danilov.oleksiy/posts/1384487468632166

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА