Безпілотні Lexus RX з'являться на дорогах Пекіна і Шанхая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотні Lexus RX з'являться на дорогах Пекіна і Шанхая

Технології&Авто
322
Японський автомобільний гігант Toyota знайшов нового партнера для розробки робомобілів. Як повідомляє Tech in Asia, корпорація буде співпрацювати з китайським стартапом Pony.ai, заснованим в 2016 році вихідцями з Baidu і Google. Вже у вересні компанії почнуть спільні випробування безпілотних Lexus RX на дорогах загального користування в Пекіні і Шанхаї.
Заява про це була зроблена напередодні Всесвітньої конференції зі штучного інтелекту в Шанхаї. Як очікується, в ході форуму обидві компанії нададуть більше інформації про свої розробки.
Співпраця обіцяє стати взаємовигідною. Toyota отримає вихід на величезний китайський ринок, а Pony.ai отримає інвестиції.
Втім, Pony.ai – не єдиний партнер Toyota в Китаї. Раніше стало відомо, що компанія планує інвестувати $600 млн у сервіс замовлення таксі Didi Chuxing, який також працює над технологіями автономного водіння.
Toyota поки що відстає від конкурентів не тільки в розробці робомобілів, але і в переведенні нових моделей на електрику. Компанія тривалий час ігнорувала електромобілі, зосередившись на гібридах і водневих авто. Проте в червні цього року Toyota представила відразу кілька перспективних електричних моделей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас