RU
 

Українські спортсмени можуть отримати істотне збільшення стипендій

iSport.ua,  14 серпня 2019, 18:10
0
96
Українські спортсмени можуть отримати істотне збільшення стипендій
Фото: facebook
Ігор Жданов

Підвищення стипендій призерам ОІ, ЧС і ЧЄ анонсував Міністр молоді та спорту.

 
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів, що добився збільшення стипендії для призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, а також молодих спортсменів. Причому підвищені стипендії будуть прив'язуватися з прожитковим мінімумом. Наразі, за словами Жданова, уряд затвердив проект Указу президента України "Про стипендії для видатних і молодих та перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів".
 
"Стипендії спортсменам і тренерам будуть істотно збільшені, вони будуть підвищуватися разом з прожитковим мінімумом для працездатних осіб.
 
Якщо зараз стипендія для переможця Олімпіади становить 15 тисяч гривень, для чемпіона світу - 12, то, згідно з проектом Указу, вона складе 16 і 13 прожиткових мінімумів.
 
Чемпіони Європи претендувати на стипендію розміром 9 прожиткових мінімумів, 8 і 7 - за друге і третє місця. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.
 
Також ми встановили принципово нові категорії стипендій президента - для молодих і перспективних спортсменів, які вже зараз демонструють чудові результати на міжнародних змаганнях. Ті, хто зайняв 1 - 3 місця на чемпіонатах світу в найближчій до дорослих віковій групі повинні отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 тисяч грн), на чемпіонатах Європи - від 6 до 4 прожиткових мінімумів. Для переможців та призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) - 3 прожиткових мінімуми", - написав Жданов на своїй сторінці в Facebook
 
Відзначимо, що прожитковий мінімум наразі складає 1936 гривень.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі