День фінансів, 25 жовтня: рішення щодо облікової ставки, обов'язкова медстраховка, 137 інспекторів паркування для киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 жовтня: рішення щодо облікової ставки, обов'язкова медстраховка, 137 інспекторів паркування для киян

762
Четвер, 25 жовтня. На що доведеться витрачати більше, а де можна буде заощадити.
Вам який клас? Поділ поїздів “Укрзалізниці” на три класи за рівнем комфорту довелося відкласти через бюрократичні процедури, але в УЗ стверджують, що до кінця осені поділ обов’язково відбудеться. “Вся суть поділу полягає в тому, щоб пасажир, сплачуючи кошти, чітко знав, за що він платить”, – говорять в компанії.
Добровільне Обов’язкове медстрахування за 400 грн. Застрахованими повинні бути всі. Так сказано в законопроекті №9163, який нещодавно зареєстрували депутати – вони пропонують запровадити обов’язкове медичне страхування. Розмір обов’язкового внеску буде визначати Кабмін. Депутати вважають, що це має бути не менше ніж 400 грн.
На випадок, якщо зустрінете інспектора парковки. З листопада в Києві штрафувати порушників ПДР будуть 137 інспекторів паркувального простору. Інспектор буде рухатися з інтервалом в десять хвилин і робити фото з прив’язкою до нерухомості. Через десять хвилин — повторна фіксація, для можливості накладення штрафу, оскільки тільки перші десять хвилин безкоштовні.
Багатії VS ВВП. Кому краще? 100 найбагатших українців багатіють у 12 разів швидше, ніж зростає ВВП країни. 2018 року ТОП-100 найбагатших українців збільшили швидкість, з якою приростають їхні сумарні статки – з торішніх +33% до нинішніх +43%. Вони сконцентрували в своїх руках 37,5 мільярда доларів.
Облікова ставка – політ стабільний. Поточні та прогнозні монетарні умови є досить жорсткими, щоб знизити інфляцію в середньостроковій перспективі. Відповідно НБУ було ухвалено рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 18%.
Нові тарифи від “Нової Пошти”. Компанія “Нова Пошта” з 25 жовтня вирішила підвищити тарифи на доставку посилок. “Щоб утримати якість наших послуг і продовжувати інвестувати в розвиток мережі, компанії довелося трохи змінити тарифи з урахуванням впливу інфляції і зростання цін на паливо”, — пояснюють своє рішення в компанії і додають, що останнє підвищення тарифів відбулося понад рік тому.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас