08:43 11.04.2018

Трамп та його радники обговорюють, удар якої сили слід завдати по Сирії

3 хв читати
Трамп та його радники обговорюють, удар якої сили слід завдати по Сирії

У вівторок президент США і його радники обговорювали питання про більш серйозний, ніж торік, удар по Сирії, повідомила The New York Times.

США 7 квітня 2017 року завдали ракетного удару по військовій базі в провінції Хомс на заході Сирії. З бойових кораблів у Середземному морі по авіабазі "Шайрат" були випущені близько 60 ракет "Томагавк".

"Офіційні представники адміністрації (у вівторок - ІФ) заявили, що вони розраховують, що новий удар буде набагато сильнішим, ніж торік, питання викликає лише те, наскільки серьйозним він має бути", - пише видання.

Висловлювалися побоювання, що "операція такого ж масштабу ... не буде ефективною для стримування військових зусиль Сирії".

Зокрема, повідомляє газета, розглядалися пропозиції про те, щоб в ході нової операції, на відміну від 2017 року, "удари були б нанесені не тільки по одній цілі, та проведення операції не обмежувалося одним днем".

"Тим не менш, Д.Трамп, як і раніше, неохоче поставився до більш глибокого і тривалого залучення США (в Сирію - ІФ)", - повідомляє The New York Times.

"Напрямок бомбардувальників і винищувачів з американськими або французькими пілотами для ударів по сирійських аеродромах або інших цілях вважається ризикованим, оскільки призведе до поглиблення конфлікту, якщо хтось із пілотів буде збитий. Тому Пентагон схиляється до минулорічного варіанту, коли два есмінця ВМС США випустили по авіабазі "Шайрат" 59 "Томагавків", - вважає видання.

На його думку, Франція і Велика Британія готові підтримати удар по Сирії, проте напередодні британський прем'єр Тереза Мей під час телефонної бесіди заявила президенту США Дональду Трампу, що не слід поспішати до отримання вагомих доказів застосування хімзброї в сирійському місті Дума, про що повідомила газета The Times.

Раніше газета The Wall Street Journal поінформувала, що США приступили до "підготовки ґрунту" для нанесення удару по Сирії у відповідь на повідомлення про "підозру", що в сирійському місті Дума було застосовано хімічну зброю, обвинувативши в цьому офіційний Дамаск і Росію.

Газета зазначила, що перед зустріччю з військовим керівництвом Д.Трамп заявив журналістам, що він був готовий до прийняття "швидкого рішення". "Це не залишиться без відповіді, і відповідь буде потужною", - заявив президент.

Наразі есмінець ВМС США "Дональд Кук", оснащений крилатими ракетами "Томагавк", а також системою протиракетної оборони "Іджіс", підійшов до сирійського міста Тартус, де розташовано базу матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії, на відстань у приблизно 100 км, повідомив телеканал CNN Turk.

За даними The Wall Street Journal, найближчим часом до "Дональда Кука" приєднається також ракетний есмінець ВМС США "Портер".

Ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем ВМС США "Гаррі Трумен" в середу покине військово-морську базу Норфолк в штаті Віргінія і попрямує у бік Європи і Близького Сходу, повідомило американське видання Stars and Stripes.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА