07:37 21.06.2020

З початку доби неділі на Донбасі поранення отримав український військовий

2 хв читати
З початку доби неділі на Донбасі поранення отримав український військовий

З початку доби неділі, 21 червня, на Донбасі поранення отримав український військовослужбовець, зафіксовано 4 обстріли з боку російських найманців, за минулу добу поранено троє військових у результаті 28 обстрілів, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"З початку поточної доби зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню ... один український захисник отримав поранення", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у неділю.

Зокрема, російські найманці в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Шумів двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120-мм і 82-мм. Українські позиції біля Залізного противник обстріляв зі 120-мм мінометів, а у Кримського - з мінометів калібру 120-мм і 82-мм і станкових протитанкових гранатометів.

За минулу добу російські найманці на Донбасі 28 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілу троє військовослужбовців ООС отримали поранення.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник активізувався біля Хутора Вільного, де застосував 152 і 122-мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120-мм і 82-мм. Вечірньої пори поблизу Хутора Вільного зафіксовано використання гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під артилерійський вогонь 122-го калібру потрапили українські захисники у Новоолександрівки, Шумів, Троїцького, Золотого-4, Оріхового і Попасної.

Також, противник активно використовував міномети калібру 120-мм і 82-мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Зокрема, під обстріли з цього озброєння потрапили позиції ООС у Новозванівки, Луганського, Новотошківського і Кримського. Зі стрілецької зброї противник провокував захисників Залізного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм на підступах до Авдіївці і Широкиного. Кілька разів з цілого спектра піхотного озброєння противник обстрілював українські опорні пункти неподалік Павлополя. Також поблизу цього населеного пункту були застосовані некеровані авіаційні ракети С-8.

За даними української розвідки 20 червня був поранений російський найманець.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА