AS SSD Benchmark

AS SSD Benchmark 2.0.7316.34247

AS SSD Benchmark

AS SSD Benchmark – це утиліта, призначена для тестування продуктивності SSD-дисків. Незважаючи на назву, програма однаково добре взаємодіє як з твердотільними, так і з магнітними накопичувачами.

В основі програми лежать тести, що дозволяють визначити швидкісні характеристики жорстких дисків під різними варіантами навантажень, будь то читання, запис, стиснення або копіювання даних. При цьому AS SSD Benchmark відображає показники швидкості при проведенні маніпуляцій з різними типами файлів, наприклад ISO-образами, іграми та високоякісним відео, надаючи користувачам розгорнуті результати досліджень їх SSD-пристроїв.

Збереження підсумкових значень, які можуть характеризувати як обсяг переданої інформації в секунду, так і кількість зроблених операцій введення/виводу, може бути виконано за допомогою вбудованого механізму створення скриншотів. Крім того, розробники передбачили можливість експорту результатів роботи утиліти в файл формату XML.

З метою підвищення точності проведених розрахунків в AS SSD Benchmark впроваджена можливість вибору розміру тестового відрізка, над яким згодом будуть проводитися вищевказані операції. Ця процедура дозволяє максимально наблизити отримані за допомогою програми цифри до реальних значень фізичного пристрою.

Інтерфейс програми має вигляд невеликого вікна без можливості зміни його розмірів. Вибір тестів, які будуть задіяні в дослідженні SDD, проводиться шляхом позначення їх галочками. Єдине поле (необов'язкове для заповнення), яке вимагає від користувача введення даних з клавіатури, дозволяє створювати позначки і примітки, наприклад, для внесення записів про моделі дисків, що стане в нагоді різного роду оглядачам комп'ютерних комплектуючих.

AS SSD Benchmark не володіє фірмовим стилем і не містить вишуканих іконок і значків. Однак простота інтерфейсу, яка не вимагає від користувача тривалої підготовки, є, безумовно, одним з основних достоїнств програми.

Переваги AS SSD Benchmark

  • Поширення програми на безкоштовній основі.
  • Простий в освоєнні інтерфейс.
  • Наявність тестів, проведених із застосуванням інформації різного формату та обсягу.
  • Можливість створення скриншотів за допомогою вбудованої функції.
  • Можливість експорту результатів роботи утиліти в документ XML.
  • Підтримка HDD.

Недоліки AS SSD Benchmark

  • Відсутність української мови.
  • Відсутність можливості вибору файлів для проведення досліджень.
  • Робота програми під керуванням встановленої на жорсткий диск операційної системи.

Висновок

Програма працює коректно, проте в процесі тестування спостерігається деяка затримка, що не дивно при тестуванні диска, на якому паралельно запущені служби операційної системи. Ця затримка, крім іншого, може мати значний вплив на роботу інших додатків, що особливо відчувається при використанні тестового відрізка об'ємом 10 Гб. Можливо, надалі розробники перенесуть утиліту в завантажувальний образ, що дозволить проводити максимально «чисте» дослідження SSD і HDD.

Встановлення AS SSD Benchmark

Програма не вимагає встановлення. Замість цього користувачеві необхідно завантажити архів з програмою і розпакувати весь його вміст у зручне місце на жорсткому диску, для чого може знадобитися додаткове програмне забезпечення. 

Автор:
Офіційний сайт: www.alex-is.de
Оновлено:
Версія Windows: XP, Vista, 7, 8, 10
Мова інтерфейсу: English
Завантажити AS SSD Benchmark для Windows

Коментарі

Бажаєте поділитися враженнями або поставити запитання?

Розпочніть обговорення, залишивши коментар зі своїми думками про AS SSD Benchmark!

Схожі програми