ФОПи зможуть сплатити податки в Опендатабот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПи зможуть сплатити податки в Опендатабот

Особисті фінанси
2168
Державна казначейська служба має понад 437 179 рахунків для сплати податків, що змінюються щороку. Лише в січні цього року через це 271 700 підприємців сплатили свої податки на неіснуючі рахунки.
Про це повідомляють в Опендатабот.
Сплата податків має бути максимально простою: податки мають поступати на єдиний рахунок, а підприємці не мають турбуватися про реквізити та їх зміну.
Як це діє. Гроші підприємців автоматично будуть надходити на коректний та дійсний рахунок, а ФОПи не ризикуватимуть втратити податковий статус чи отримати пеню.
Для того, щоб сплатити податок:
  • Додайте Опендатабот в Telegram, Viber aбо Messenger.
  • Відправте боту свій ідентифікаційний код.
  • Перейдіть до подання звіту та сплати єдиного податку чи ЄСВ.
Раніше Finance.ua повідомляв, що доходи фізосіб хочуть оподатковувати за прогресивною шкалою. Відповідний законопроєкт було зареєстровано у Верховній Раді. Пропонують упровадити три ставки для податку на доходи фізособи:
  • 18% – якщо база оподаткування (доходи) не перевищує 10-кратний розмір мінімальної місячної заробітної плати, встановленої законом для такого місяця (зараз – 47 230 грн);
  • 36% – якщо дохід перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, але менший 20-кратного її розміру (від 47 230 грн до 94 460 грн);
  • 54% – якщо база оподаткування перевищує 20-кратний розмір мінімальної зарплати (понад 94 460 грн).

Довідка Finance.ua:

  • В Україні виявили десятки тисяч юросіб та ФОП-ів без видів діяльності. Виявилено 99 тисяч юридичних осіб, які не зареєстрували одне або кілька ключових даних: ПІБ керівника, власника та/або КВЕД.

Як закрити ФОП в 2020 році 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас