13:16 23.03.2020

У Києві в неділю зафіксовано 14 нових випадків захворювання Covid-19, загалом хворих 24 - Кличко

2 хв читати
У Києві в неділю зафіксовано 14 нових випадків захворювання Covid-19, загалом хворих 24 - Кличко

У Києві в неділю зафіксовано 14 нових випадків захворювання гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Кількість хворих коронавірусом у столиці, на жаль, збільшується. За минулу добу Київ отримав іще 14 лабораторно підтверджених випадків захворювання. Отже, в столиці вже 24 хворих Covid-19", - повідомив Кличко під час брифінгу в понеділок.

За словами мера, з 14 нових хворих вісім - жінки від 25 до 49 років і шестеро чоловіків від 23 до 56 років. У 22 випадках з 24 хворі повернулися з Франції, Іспанії та Німеччини.

При цьому 13 з 24 хворих наразі перебувають у лікарнях, 11 отримують лікування вдома під контролем, розповів міський голова.

За даними Кличка, протестовано швидкими тестами 594 киянина, 22 зразки спрямовано до лабораторного центру для підтвердження або спростування діагнозу.

На запитання, чому дані про кількість хворих відрізняються від оприлюднених Міністерством охорони здоров'я, він відповів: "Ми отримуємо інформацію від державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України". "Всі цифри ми оприлюднимо, й на сьогодні ми маємо підтверджені 24 випадки. Можливо, МОЗ, де дають цифри за всіма регіонами, десь не зовсім коректно підрахували. Ми розуміємо, що на сьогодні справді всім складно ... Можливо, була помилка", - сказав Кличко.

Як повідомив Центр громадського здоров'я України (ЦГЗ), в Україні станом на 22:30 22 березня лабораторно підтверджено 73 випадки коронавірусної хвороби Covid-19, зокрема 29 у Києві, з них 20 було виявлено протягом минулої доби (22 березня).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА