13:06 25.09.2018

Двох українських військових травмовано внаслідок розриву міномета в одній із в/ч у Донецькій області - прокуратура

2 хв читати
Двох українських військових травмовано внаслідок розриву міномета в одній із в/ч у Донецькій області - прокуратура

Двоє українських військовослужбовців дістали тілесних ушкодження внаслідок вибуху міни в каналі ствола міномету на території однієї з військових частин у Донецькій області 23 вересня, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Установлено, що 23 вересня близько 21:00 на позиціях однієї з військових частин на території Донецької області стався вибух міни в каналі ствола міномету. Унаслідок двоє військовослужбовців дістали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури у вівторок.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюють слідчі Бахмутського відділу поліції, нагляд у вигляді процесуального керівництва - прокурори військової прокуратури гарнізону.

Оглянуто місце події, вилучено необхідні речі, предмети і документи, здійснюється комплекс інших слідчих і процесуальних дій, спрямованих на детальне з'ясування всіх обставин вибуху.

Одночасно вирішується питання про призначення в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз (КНДІСЕ) комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи. Також у КНДІСЕ на завершальному етапі проведення перебуває експертиза за фактом вибуху міномета на території 233 Рівненського загальновійськового полігону, який стався 6 липня 2018 року, зазначили в Генпрокуратурі.

У свою чергу прес-центр Операції об'єднаних сил повідомив, що 23 вересня під час виконання бойового завдання з ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалася міна.

"За попередніми висновками первинної перевірки, яку здійснювали безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та під час опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, зокрема недотримання правил його зберігання", - йдеться в повідомленні прес-центру ООС на сторінці у Facebook.

Стан поранених військовослужбовців, у яких "легкі дотичні поранення", задовільний, їм надають усю необхідну медичну допомогу у військовому медичному закладі, загрози для їхнього життя немає.

Раніше представник прес-центру штабу ООС Олексій Тригуб повідомив про поранення трьох українських військовослужбовців унаслідок розриву міномета "Молот" в одній із військових частин у районі проведення ООС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА