ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 25 березня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 25 березня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Коронавірус в Україні зафіксовано у 13 областях і Києві

Число інфікованих коронавірусом в Україні продовжує зростати. На сьогодні пацієнти з позитивними тестами на COVID-19 виявлені вже в 13 областях і Києві. Детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика МОЗ - у матеріалі РБК-Україна.

Три нові випадки в Одесі

В Одесі за день зафіксовано три нові випадки зараження коронавірусів. Таким образм, кількість підтверджених COVID-19 тестів в регіоні зросла про чотирьох.

Перші випадки в Херсонській та Сумській і новий випадок в Дніпропетровській областях

Увечері 25 березня стало відомо про перші випадки коронавируса в Херсонській та Сумській областях. Обидві пацієнтки знаходяться на лікуванні в лікарнях.

Крім того, новий позитивний тест на COVID-19 зафіксовано в Дніпропетровській області. На даний момент встановлюється коло осіб, з якими контактував хворий.

У Тернопільській області 8 випадків коронавіруса

Станом на 19:00 25 березня, кількість інфікованих в Тернопільській області збільшилася до 8 осіб. Протягом дня підтвердилося 4 нових випадки зараження, 1 хворий на COVID-19 помер. Очікуються результати лабораторного дослідження аналізів ще 7 осіб.

Пацієнтка з COVID-19 із Сумської області знаходиться в реанімації

Перший випадок зараження в Сумській області виявлений сьогодні у літньої жительки Конотопського р-ну (с. Козацьке). Мер Конотопа повідомив, що 76-річній жінці зробили 2 експрес-тести на коронавірус, вони дали позитивний результат. Також аналізи направили на підтвердження в сумську лабораторію.

Зараз пацієнтка перебуває в реанімації і підключена до апарату штучної вентиляції легенів.

Коронавірус виявили у Вінниці

Діагноз підтвердився у жительки Вінниці 25 березня. Жінка госпіталізована і перебуває в стабільному стані з невисокою температурою. Всього в області зареєстровано 27 підозр на COVID-19.

Нові випадки коронавіруса в Києві

25 березня підтвердилися тести на COVID-19 ще у трьох осіб в Києві. Всі вони недавно повернулися в українську столицю з-за кордону. Чоловіки віком 31, 36 і 67 років прибули з Ізраїлю та ОАЕ.

Хворі госпіталізовані до Олександрівської лікарні. Загальна кількість випадків коронавірусу в Києві на сьогодні - 34 людини.

У Запорізькій області захворіло 5 осіб

У Запорізькій ОДА підтвердили, що кількість інфікованих коронавірусом в регіоні збільшилася до 5. Про перші випадки стало відомо вранці 25 березня. Імовірно, всі хворі заразилися за кордоном.

З 14:00 сьогоднішнього дня в області оголосили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня.

За кордоном коронавірусом заразилося 18 громадян України

За межами країни COVID-19 виявили у 18 українців. Шість осіб вже одужали, з них 4 - у Японії, 1 - в Польщі, 1 - в Італії. За даними МЗС, ще 152 українця в даний момент знаходяться на карантині в різних країнах світу.

В Обухівському районі 11 хворих

За кількістю хворих в Київській області лідирує Обухівський район - коронавірусом заразилося 11 осіб. Це половина від усіх випадків а регіоні.

Ще 4 людини - у Києво-Святошинському районі, 2 - в Броварах, по одному в Борисполі, Ставищі, Ірпені, Білій Церкві та Білоцерківському районі.

Семеро інфікованих перебувають на стаціонарному лікуванні, 15 осіб - в самоізоляції.

В "Борисполі" виявили ще один випадок COVID-19

Третій день поспіль в аеропорту "Бориспіль" фіксують коронавірусну інфекцію у осіб, що прибувають в Україну. 25 березня експрес-тест на COVID-19 дав позитивний результат у громадянина, який прилетів з країни Середнього Сходу. Його направили в київську лікарню для подальшого обстеження.

На Волині коронавірусом захворіла дитина

Перший випадок інфікування був зафікований у Волинській області у 7-річної дитини. 23 березня мама з дитиною звернулися до сімейного лікаря, був проведений аналіз ПЦР. 24 березня отримано позитивний результат тесту. Хворий з контактними особами знаходяться на самоізоляції.

В Україні від коронавіруса померло 4 особи

Новий летальний випадок був зафіксований в Тернопільській області 25 березня. В інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги помер чоловік 1952 р.н. з підтвердженим діагнозом СOVID-19. Він проживав в селі Ковалівка Монастириського р-ну. Ймовірно, заразився від священика, у якого коронавірус виявили 20 березня.

Кількість хворих в Україні збільшилася до 113

Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, за минулі 24 години тести на коронавірус були підтверджені у 29 осіб. Всього кількість інфікованих COVID-19 в країні становить 113 осіб.

Перші випадки зараження виявлено в Одеській, Запорізькій, Волинській та Луганській областях. Число хворих у регіонах:

  • Чернівецька область - 38 випадків (1 летальний), з них 13 виявлені протягом останньої доби;
  • м Київ - 31 випадок (з них 2 виявлені протягом останньої доби);
  • Київська область - 22 випадки (з них 7 протягом останньої доби);
  • Івано-Франківська область - 5 випадків (1 летальний);
  • Тернопільська область - 4 випадки (2 виявлені за останню добу);
  • Запорізька область - 2 випадки (виявлені за останню добу);
  • Дніпропетровська область - 2 випадки;
  • Житомирська область - 2 випадки (1 летальний);
  • Львівська область - 2 випадки;
  • Волинська область - 1 випадок (виявлено за останню добу);
  • Донецька область - 1 випадок;
  • Луганська область - 1 (виявлено за останню добу);
  • Одеська область - 1 (виявлено за останню добу);
  • Черкаська область - 1 випадок.

Коронавірус виявлений в 13 областях

Станом на ранок 25 березня, в Україні захворіло 113 осіб, спалах COVID-19 охопив 13 областей країни та столицю. Дані про кількість хворих надала ДСНС.

У Тернополі заразилося 6 осіб

Сьогодні стало відомо про шостого хворого в Тернопільській області. Тест на коронавірус підтвердився у лікаря-стоматолога, який в недавній час відвідував Австрію. Нагадаємо, 24 березня COVID-19 виявили у двох осіб з Монастирського району, а про перший випадок інфікування в регіоні стало відомо 20 березня.

Статистика по областях на 25 березня

Київ - 29 інфікованих. Станом на 22 березня столиця України обійшла за кількістю випадків коронавіруса Чернівецьку область, в якій до цього було зафіксовано найбільше позитивних тестів на COVID-19.

Перші два випадки в Києві були виявлені 16 березня. Ще один випадок підтвердився 19 березня. З 21 березня кількість виявлених інфікованих в українській столиці почало стрімко зростати. В цей день було зафіксовано відразу 6 нових випадків. А вже 22 березня позитивні тексти були виявлені у 20 чоловік.

Серед хворих - люди, які прилетіли з європейських країн, а також кілька людей, які контактували з інфікованими.

Увечері 24 березня Віталій Кличко повідомив про те, що в Києві кількість інфікованих зросла до 31 людини. Три нові випадки - чоловіки, двоє з яких лікуються вдома в самоізоляції.

Чернівецька область - 25 інфікованих (1 летальний, 1 одужав). В регіоні було виявлено перший в Україні підтверджений випадок коронавіруса. Позитивний тест на COVID-19 був зафіксований 3 березня. На даний момент чоловік уже одужав і виписався з лікарні.

Хронологія поширення коронавіруса в області:

  • 3 березня - 1 випадок
  • 12 березня - 1 випадок
  • 16 березня - 2 випадки
  • 17 березня - 6 випадків
  • 19 березня - 5 випадків
  • 20 березня - 10 випадків

24 березня о 13 нових випадках повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осадкуч, проте Моз поки інформацію не підтвердив.

Київська область - 15 інфікованих.Перший випадок був зафіксований 17 березня. Позитивний тест на COVID-19 був виявлений у нардепа Сергія Шахова.

Другий випадок виявлено 18 березня, третій - 20 березня. Ще 3 випадки зафіксовано 22 березня, а станом на 24 березня тести виявилися позитивними у 10 чоловік.

Івано-Франківська область - 5 інфікованих (1 летальний випадок). У регіоні перший випадок захворювання був виявлений 19 березня. Він же став третім летальним по Україні. Жінка 56 років лікувалася вдома і пізно звернулася за медичною допомогою. Другий випадок зафіксовано на наступний день, 20 березня. Ще три випадки були підтверджені 22 березня.

Житомирська область - 2 інфікованих (1 летальний випадок). На даний момент в регіоні зафіксовано два випадки захворювання коронавирусной інфекцією, один з яких став летальним. 12 березня в Радомишлі була госпіталізована жінка, яка нещодавно повернулася з Польщі. Через добу, 13 березня, вона померла.

19 березня позитивний тест на COVID-19 був виявлений у жителя Житомира, який нещодавно повернувся з Австрії.

Дніпропетровська область - 2 інфікованих. Два перші випадки в регіоні зафіксовано 19 березня. Коронавірус підтвердився у подружньої пари, яка повернулася з-за кордону.

Увечері 24 березня стало відомо про те, що в лікарні Дніпра помер чоловік з підозрою на коронавірус. Він звернувся за допомогою лікарів вже у важкому стані. Результати його тесту на COVID-19 буду відомі сьогодні, 25 березня.

Львівська область - 2 інфікованих. Про першому випадку стало відомо 20 березня. Коронавірус був виявлений у чоловіка зі Львова, який нещодавно повернувся з Німеччини. Другий - у Львівській області зафіксовано 22 березня.

Тернопільська область - 2 інфікованих. 20 березня в регіоні виявлено перший випадок коронавирусной інфекції. Ним виявився священик 57 років з села Заліщики. Про другому випадку у Моз повідомили вранці 24 березня.

Донецька область - 1 інфікований. Про першому і поки єдиному випадку в регіоні стало відомо 18 березня. Коронавірус був зафіксований у мужчині з маріуполя, який нещодавно повернувся з Єгипту.

Черкаська область - 1 інфікований. Перший в регіоні позитивний тест на COVID-19 зареєстрований в регіоні 22 березня.