16:55 30.12.2020

Головне, щоб людей, готових вакцинуватися, було багато - Зеленський

2 хв читати
Головне, щоб людей, готових вакцинуватися, було багато - Зеленський

Україна продовжує працювати над отриманням вакцин проти COVID-19 і вже має домовленість про безкоштовне отримання 8 млн доз у рамках програми COVAX. Влада намагається збільшити цю кількість, заявив президент України Володимир Зеленський під час поїздки до Івано-Франківської області.

"Працюємо над 16 мільйонами. Головне, щоб людей, які готові вакцинуватися, було багато", - сказав Зеленський під час зустрічі з адміністративно-господарським активом області, повідомляє прес-служба глави держави.

Він також розповів про підписання першого контракту на постачання вакцин виробництва компанії Sinovac Biotech.

"Підписали перший контракт на постачання вакцини - уже не меморандум, а контракт більш як на 1,9 млн доз. Це китайська вакцина, яка пройшла випробування і в Індонезії, і в Бразилії, і в Туреччині", - наголосив він.

Зеленський звернувся до представників влади на місцях із проханням провести інформаційну кампанію та роз'яснення серед людей про безпечність вакцинації проти коронавірусу.

Президент зазначив, що українська влада закуповує якісну та перевірену вакцину, яка довела свою ефективність.

Зазначено, що укладення контракту відкриває шлях для постачання та використання вакцини після офіційної реєстрації. Перша партія вакцини Sinovac Biotech для України буде поставлена протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним із компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА