День фінансів, 17 грудня: про пріоритети України, "чорних" і "білих" субсидіантів, плани на підвищення тарифів на залізничні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 грудня: про пріоритети України, "чорних" і "білих" субсидіантів, плани на підвищення тарифів на залізничні квитки

378
Понеділок, 17 грудня. В НБУ очікують на рекордний прибуток банківського сектора за останні 10 років, а Петро Порошенко визначає пріоритети України на найближчі п’ять років.
Планове підвищення тарифів на залізничні квитки. Проект фінансового плану “Укрзалізниці” передбачає підвищення тарифів на пасажирські перевезення. Так, з 1 квітня відбудеться перше подорожчання на 12% і з 1 жовтня буде друге подорожчання на 12%.
Пріоритети України на найближчі п’ять років. Президент Петро Порошенко вважає, що наступні п’ять років будуть дуже важливими, тому він виділяє три головні речі, які треба зробити. По-перше, досягти миру на основі національних інтересів України. По-друге, подолати наслідки економічної кризи. І третім напрямком має стати досягнення критеріїв, необхідних для вступу до ЄС і НАТО.
“Чорні” й “білі” субсидіанти. Так людей поділять на дві групи. Пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, внесуть до “білого списку”. Їх органи контролю перевірятимуть подеколи. А ось витрати тих, хто потрапить до “чорного списку”, контролюватимуть ретельніше. Кожного отримувача субсидії чи іншої соцдопомоги прирівняють до певного профілю і визначатимуть, наскільки він теоретично може отримувати допомогу незаконно.
В НБУ очікують на рекордний прибуток банківського сектора. Після чотирьох збиткових років банківський сектор отримав прибуток. За 10 місяців сума склала 14,8 млрд грн. У НБУ вважають, що до кінця року ця тенденція збережеться. Таким чином, за результатами 2018 року банківський стане прибутковим вперше після початку кризи. Це рекордний прибуток за останні понад 10 років.
Терміни отримання другого траншу ЄС. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні повідомив, що Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги від ЄС на початку 2019 року. У свою чергу віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначає, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом в ухваленні рішення про виділення фіндопомоги.
Для чого українці використовують інтернет-банкінг. В GfK Ukraine перерахували функції використання інтернет-банкінгу в Україні. До найпопулярніших віднесли: поповнення мобільного телефону, оплата товарів і послуг в інтернеті, переказ грошей з картки на картку і оплата комунпослуг. Більш детальне дослідження можна побачити за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас