20:07 19.02.2019

Суд призупинив рішення про підвищення тарифів на проїзд у харківському міськелектротранспорті

2 хв читати
Суд призупинив рішення про підвищення тарифів на проїзд у харківському міськелектротранспорті

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутата міськради, адвоката Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в метро.

"Зупинити дію оскаржуваного нормативно-правового акта - рішення виконавчого комітету Харківської міської ради ..."Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном" до набуття чинності рішення за цією адміністративною справою... Ухвала набуває чинності з моменту проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом", - йдеться в резолютивній частині ухвали, винесеної суддею Андрієм Зінченко у вівторок.

На ухвалу може бути подана апеляція протягом 15 днів з дня складання її повного тексту.

Суд також призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до розгляду справи по суті.

Як повідомлялося, 6 лютого виконком Харківської міськради затвердив збільшення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях з 4 грн до 6 грн, а також у метро з 5 грн до 8 грн.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутат міськради, адвокат Ігор Черняк подали позови до виконкому міськради з вимогою скасувати рішення про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті.

За словами І.Черняка, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури затвердження регуляторних актів (зокрема, не був опублікований аналіз регуляторного впливу, а також те, що рішення виконкому підписав не міський голова Геннадій Кернес, а секретар Харківської міськради Олександр Новак.)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Початковий імпульс російського наступу в Харківській області стримав український опір - британська розвідка

Прикордонники збили російський дрон у Миколаївській області - Держприкордонслужба України

Росіяни вночі обстріляли Чорнобаївку, постраждала жінка - Херсонська ОВА

У найближчі дві доби в Україні переважно без опадів, на півдні короткочасні дощі - Укргідрометцентр

Українські захисники відбили загрозу прориву військ РФ на Харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

У Вінницькій та Харківській областях удари РФ призвели до пошкодження газорозподільних мереж - Міненерго

Польща піднімала авіацію через інтенсивні ракетні атаки РФ по регіонах України

Зеленський закликав Байдена і Сі Цзіньпіна взяти участь у Саміті миру: Ми не хочемо, щоб Статут ООН згорів, як книги у знищеній ракетами РФ харківській поліграфії

Понад 80 держав підтвердили свою участь у Саміті миру - Зеленський

РФ збирає ще одне угруповання військ біля нашого кордону і готується до спроби наступу за 90 км від Харкова на північний захід - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА