19:40 13.09.2018

Екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв є підозрюваним у двох кримінальних провадженнях

3 хв читати
Екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв є підозрюваним у двох кримінальних провадженнях

Колишньому командиру роти Нацполіції "Східний корпус" і засновнику однойменного громадського руху Олегу Ширяєву, затриманому правоохоронцями після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с.Занки Харківської області, оголошено про підозри в скоєнні злочинів у рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Як повідомляє в четвер увечері прес-служба прокуратури Харківської області, окрім хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст.296 КК України) біля елеватора, О.Ширяєву інкримінують участь у масових заворушеннях і навмисне пошкодження майна правоохоронців шляхом підпалу в 2015 році.

"Йому оголошено про підозру в іншому кримінальному провадженні за ч.1 ст.294 та ч.2 ст. 347 КК України (активну участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу)", - йдеться в повідомленні.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, із розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП, вибили там шибки, звалили паркан і почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

Наразі вирішується питання про обрання О.Ширяєву запобіжного заходу. Прокуратура має намір наполягати на утриманні під вартою без права внесення застави.

Як повідомлялося, 11 вересня, в с.Занки група невідомих у балаклавах намагалася потрапити на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передання фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами чинного керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не скоював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підробка та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими і місцевими жителями з представниками Нацкорпусу, що приїхали їх підтримати, сталася бійка зі стріляниною.

За даними прокуратури, внаслідок сутички дістав травми співробітник поліції. Крім того, з тілесними ушкодженнями, зокрема з вогнепальними пораненнями до медустанов звернулися семеро осіб. Усім, за винятком одного, допомогу надано амбулаторно.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Крім того, розпочато розслідування за фактом заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу (ч 2 ст. 345 КК України).

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що внаслідок спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людини доправили до поліції, з них 22, які брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках, затримано. Пізніше їм всім було оголошено про підозру за ч.4 ст.296 КК України.

12 вересня вранці глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі О.Ширяєва. "Національна поліція сьогодні, я думаю, проведе необхідні дії і затримає, і пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, в минулому досить відомій людині, який керував ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

Пізніше цього ж дня відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що О.Ширяєва доправлено до слідчого управління і з ним проводяться слідчі дії.

13 вересня в обласному главку поліції повідомили, що О.Ширяєва затримано після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с.Занки Харківської області і йому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Де Кроо сподівається, що 14 пакет санкцій для РФ буде ухвалено до кінця головування Бельгії в ЄС

Найближчими днями в більшості областей України дощитиме - Укргідрометцентр

Вишнівецький палац у Тернопільській області повернули у власність держави - Мінкультури

Швеція затвердила пакет допомоги для української енергетики на $61,6 млн - МЗС

Глави Міноборони ЄС обговорять можливість скасування заборони для України на застосування західної зброї по території РФ - Боррель

Зеленський закликав партнерів дати дозвіл Україні відбивати російські атаки західною зброєю по території РФ

Зеленський: Відсутність Байдена на Саміті миру - це "не дуже сильне рішення, якому Путін буде аплодувати особисто. Причому стоячи"

Зеленський у Брюсселі телефоном обговорив із Мішелем підготовку Саміту миру

Прем'єр-міністр Бельгії Де Кроо про допомогу Україні: Робити треба більше, швидше і краще

Прем'єр Бельгії про майбутні поставки F-16 Україні: ЗСУ можуть їх використовувати на українській території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА