12:59 21.11.2018

Гройсман доручив Мінінфраструктури відпрацювати можливість забезпечення дітей світловідбивними засобами

2 хв читати
Гройсман доручив Мінінфраструктури відпрацювати можливість забезпечення дітей світловідбивними засобами

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури відпрацювати можливість забезпечення дітей світловідбивними засобами для підвищення безпеки на дорогах у вечірній час.

"Я б хотів сьогодні вийти з ініціативою і доручити Міністерству інфраструктури щоб ми подумали яким чином ми можемо забезпечити дітей такими спеціальними засобами світловідбивними, щоб їх було помітно у вечірній час", - сказав В.Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів в середу.

При цьому прем'єр-міністр вказав на необхідність впровадження в Україні (за прикладом низки країн Євросоюзу) вимог щодо обов'язкового носіння світловідбивних засобів у вечірній час. Він також додав, що в Україні зараз вже темніє рано і необхідно подбати про те, щоб діти були помітні для водіїв.

"Давайте зробимо спеціальні набори, забезпечимо дітей в школах і думаю, що це буде наш внесок у безпеку. Тому, будь ласка, опрацюйте, внесіть пропозиції з цього приводу", - запропонував прем'єр-міністр.

Він також наголосив на необхідності посилення безпеки на дорогах, зокрема, за рахунок поновлення перехресть, створення острівців безпеки тощо.

Як повідомлялося, у вересні Мінінфраструктури України спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) запустили проект із проведенню інформаційної кампанії з безпеки дорожнього руху із фокусом на зниження швидкості на автошляхах "Не жени, Україна".

Україна і ЄІБ в липні 2018 року підписали угоду про виділення позики на EUR75 млн для реалізації проекту "Підвищення безпеки автомобільних дорогах в містах України".

У лютому поточного року в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") Славомір Новак заявляв про необхідність збільшити суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також посилити штат поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посолка ЄС в Україні провела першу зустріч із урядовцями

На інших напрямках фронту ситуація напружена, втім контрольована - Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося 60 бойових зіткнень, найважча ситуація на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Дніпропетровська область може пройти понеділок без графіків погодинних відключень

Окупанти за добу завдали 4 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА