ua en ru

Грузинська церква сподівається на позитивне рішення щодо автокефалії України, - Парубій

Грузинська церква сподівається на позитивне рішення щодо автокефалії України, - Парубій Фото: грузинський патріарх Ілія II (flickr.com)

Парубій закликав Грузинську церкву підтримати автокефалію єдиної Української церкви

Грузинська православна церква сподівається на позитивне рішення про автокефалію для України. Про це за підсумками зустрічі з грузинським патріархом Ілією II заявив спікер Верховної ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Повідомляється, що напередодні Парубій провів переговори з патріархом Ілією II, в ході яких закликав його підтримати ініціативу Вселенського патріарха Варфоломія про надання єдиній Українській православній церкві томосу про автокефалію.

"Він розповів про довгий шлях автокефалії Грузинської церкви, яка ще 1500 років тому отримала право на автокефалію. Він висловив надію, що в Україні всі труднощі минуть, і питання миру і єдності в Україні буде вирішене позитивно", - зазначив Парубій.

У той же час сам патріарх Ілія II відзначив, що Грузинська церква "гаряче молиться за мир та єдність в братській Україні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Болгарська православна церква відмовилася обговорювати з РПЦ українську автокефалію.

До цього екзархи Вселенського патріархату назвали відсутність автокефалії в Україні "церковної аномалією".