16:21 11.02.2021

У AstraZeneca розраховують за 6-9 місяців розробити вакцини проти нових штамів COVID-19

2 хв читати
У AstraZeneca розраховують за 6-9 місяців розробити вакцини проти нових штамів COVID-19

Англійсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca розраховує за шість-дев'ять місяців створити наступне покоління вакцин, ефективних проти нових штамів коронавірусу COVID-19, і розпочати їх розподіл серед населення, заявив провідний дослідник компанії Мене Пангалос.

"Робота над варіантами вакцин розпочалася не сьогодні, вона стартувала тижні й місяці тому, щойно було ідентифіковано нові типи вірусу... І в тому, що стосується наступного покоління вакцин проти нових типів вірусу, ми націлені на клінічні випробування навесні", - наводить його слова видання The Guardian.

Він додав, що нові препарати можуть бути доступні загалу до осені 2021 року.

The Guardian нагадує, що хоча вакцина, розроблена AstraZeneca і Оксфордським університетом, показала ефективність проти "британського" штаму коронавірусу, вперше зафіксованого в графстві Кент (Англія), проте ПАР тимчасово припинила використання цієї вакцини після того, як з'явилися дані про те, що вона забезпечує мінімальний захист від південноафриканського варіанту COVID-19. Так, за результатами дослідження 2 тис. осіб у зоні з переважанням цього штаму стало відомо, що щеплення дає мало захисту проти випадків хвороби, які мають слабкі або помірні симптоми; щоправда, очікується, що щеплення все одно зможе захистити від важкого перебігу хвороби або летальних випадків.

Водночас стало відомо, що в деяких випадках "британський" штам COVID-19 має мутацію, як і в південноафриканському варіанті вірусу.

"Моє припущення полягає в тому, що якщо ми також хочемо захиститися від легкого перебігу хвороби, тоді вакцини, спрямовані проти цих нових варіантів вірусу, ймовірно, мають бути ефективніші при легших випадках захворювання", - у свою чергу пояснив Пангалос.

Газета також зазначає, що вакцина від AstraZeneca вважається особливо важливою для бідних країн, тому що її виробник, на відміну від конкурентів із фірми Pfizer, погодився продавати її за собівартістю. Також умови її зберігання не потребують низьких температур, що спрощує процес доставки.

У компанії заявляють, що у світі за місяць виробляється 100 млн доз вакцини, а до квітня очікується зростання щомісячних обсягів виробництва до 200 млн доз. Імовірно, в першу половину 2021 року за допомогою програми Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX 145 країнам світу можуть бути доступні 336 млн доз препарату.

На сьогодні вакцину від AstraZeneca схвалили наглядові органи чверті країн світу, зазначає The Guardian.

Раніше цього тижня AstraZeneca і німецька Biologika підписали меморандум про наміри, що передбачає збільшення виробництва вакцини від коронавірусу COVID-19 у Європі й забезпечення довгострокової можливості постачань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА