RU
 

Обмін полоненими: Україна зробила РФ 13 пропозицій

Корреспондент.net,  13 лютого 2019, 06:19
0
208
Обмін полоненими: Україна зробила РФ 13 пропозицій
Фото: Getty Images
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Відповіді від Росії Київ так і не отримав, повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Україна направила Росії вже 13 пропозицій з формулами проведення обміну полоненими для повернення українців, яких утримують на непідконтрольних територіях Донбасу і в анексованому Криму. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, 12 лютого, передає РБК-Україна.

"Україна направила 13 офіційних письмових пропозицій з різними формулами з обміну полонених України в Росії і на анексованих територіях. Обміну на ув’язнених російських громадян, яким було винесено вироки за злочин проти суверенітету України", - розповів постпред.

Єльченко наголосив, що відповіді від Росії Україна не отримала. "Ми піклуємося про наших людей. Росія ж подає чіткий сигнал своїм солдатам: нічого не зробимо, щоб ви повернулися", - заявив він.

Постпред України також повідомив, що 13 лютого відбудеться 103 засідання Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання конфлікту на Донбасі. "Багато місяців учасники мінського процесу відчайдушно намагаються переконати Росію погодитися на проведення обміну на основі формули, на яку погодяться всі. Включаючи формулу "всі на всі", - наголосив Єльченко.

Нагадаємо, 7 лютого в місті Щастя Луганської області відбулася передача 33 засуджених з непідконтрольних територій в Україні.

Денісова просить РФ написати свій список на обмін українських в'язнів

Раніше колишній представник України на переговорах в Мінську Леонід Кучма заявив, що до президентських виборів 31 березня просування в питанні обміну заручниками на Донбасі очікувати не слід.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Украина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі