12:14 11.06.2020

На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 28% українців, "ОПЗЖ" - 17,7%, "Євросолідарність" - 16,2%, "Батьківщину" - 8% - соцопитування

2 хв читати
На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 28% українців, "ОПЗЖ" - 17,7%, "Євросолідарність" - 16,2%, "Батьківщину" - 8% - соцопитування

Партію "Слуга народу" на парламентських виборах, якби вони відбувалися наприкінці травня-початку червня 2020 року, готові підтримати 28% українців, серед тих, хто визначився з вибором, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 24 травня до 4 червня.

Згідно з даними соцопитування, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці травня-початку червня, 28% українців, котрі визначилися з вибором, проголосували б за партію "Слуга народу", 17,7% - за партію "Опозиційна платформа - За життя"; 16,2% - за партію "Європейська солідарність"; 8% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 4,7% - за партію "Сила і честь"; 4,7% - за "Партію Шарія"; 4,5% - за Радикальну партію Олега Ляшка; 3,8% - за партію "Голос".

Зазначається, що 2,9% українців готові віддати свій голос на виборах за партію "Громадянська позиція", 2,6% - за партію "Українська стратегія Гройсмана"; 2,3% - за партію "Свобода"; 1,6% - за партію "Опозиційний блок", 1,4% - за партію "Самопоміч"; 0,7% - за партію "Національний корпус", за інші партії – лише 0,8%.

Серед усіх опитаних 17,1% проголосували б за партію "Слуга народу"; 10,8% - за партію "Опозиційна платформа - За життя"; 9,9% - за партію "Європейська солідарність"; 4,9% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 2,9% - за партію "Сила і честь"; 2,9% - за "Партію Шарія"; 2,8% - за Радикальну партію Олега Ляшка; 2,3% - за партію "Голос".

Також 1,8% проголосували б за партію "Громадянська позиція", 1,6% - за партію "Українська стратегія Гройсмана", 1,4% - за партію "Свобода", 1% - за партію "Опозиційний блок", 0,9% - за партію "Самопоміч", 0,5% - за партію "Національний корпус", за інші партії - 0,5%,

При цьому 3,3% опитаних викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 19,4% - не визначилися, за кого голосувати, 1,6% - відмовилися відповідати на запитання, 14,7% - сказали, що не голосуватимуть на виборах.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4000 інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА