13:56 07.05.2018

Одразу шестеро українських політиків можуть претендувати на вихід до другого туру президентських виборів - опитування КМІС

3 хв читати
Одразу шестеро українських політиків можуть претендувати на вихід до другого туру президентських виборів - опитування КМІС

Лідером електоральних симпатій українців на посаду президента України є лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко за якою з деяким відривом ідуть лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, лідер Радикальної партії Олег Ляшко і чинний президент Петро Порошенко.

Згідно з результатами проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 до 19 квітня 2018 року опитування, якби вибори президента України відбулися в середині квітня, то з усіх респондентів 8% віддали б голоси за Ю.Тимошенко, 6,3% - за А .Гриценка, 6,1% - за О.Ляшка, 6% - за чинного главу держави Петра Порошенка.

Далі в президентському рейтингу йдуть шоумен Володимир Зеленський (5,4%), громадський діяч, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук (4,8%), лідер партії "За життя" Вадим Рабинович (4,4%), співголова парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (4,3%).

При цьому 14% опитаних вирішили не брати участі в голосуванні, 29,3% - не визначилися зі своїм вибором, а 5,7% сказали, що викреслили б усіх кандидатів.

Як наголошується в матеріалах КМІС, п'ятеро наступних за Ю.Тимошенко кандидатів мають підтримку, яка відрізняється практично у рамках похибки, тобто "ці кандидати скоріше" ділять "друге місце і всі вони можуть претендувати на вихід до другого туру".

Водночас, серед тих з респондентів, хто заявив, що точно візьме участь у майбутньому голосуванні, за Ю.Тимошенко готові віддати свої голоси 16,1% опитаних, за А.Гриценка - 12,7%, за П.Порошенка - 12 , 2%, за О.Ляшка - 12,2%, за В.Зеленського - 10,8%, за С. Вакарчука - 9,6%, за В.Рабиновича - 8,8%, за Ю.Бойка - 8 , 6%.

Крім того соціологи запропонували респондентам 22 пари можливих учасників другого туру виборів президента України. Згідно з результатами опитування, за будь-якої конфігурації другого туру президентських виборів з участю С.Вакарчука і В.Зеленського, вони виграють у суперників-політиків. Винятком є вихід у другий тур пари А.Гриценко-В.Зеленський (24,2% проти 20,6%).

При цьому в парі С.Вакарчук-В.Зеленський виграв би перший (20,8% проти 17,5%).

Водночас, А.Гриценко, Ю.Тимошенко, В. Рабинович, Ю.Бойко, О.Ляшко виграють другий тур у президента П.Порошенка.

А Ю.Тимошенко виграла б у О.Ляшка, Ю.Бойка і В.Рабиновича, тоді як програла б другий тур А.Гриценку.

Дослідження також показує, що з 27 суспільно-політичних діячів до В.Зеленського і С. Вакарчук українці ставляться позитивніше, ніж до політиків: до шоумена позитивно ставляться 40% опитаних респондентів, нейтрально - 41,3%, негативно - 11%; до лідера групи "Океан Ельзи" позитивно ставляться 37,6% респондентів, нейтрально - 41,5%, негативно - 12,3%.

При цьому кількість українців, які говорять про позитивне ставлення до будь-якого з політиків, поступається рівню симпатій до В.Зеленського і С. Вакарчук.

КМІС на замовлення клієнта провів всеукраїнське опитування громадської думки в період з 5 до 19 квітня 2018 року. У рамках проведеного дослідження методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респондентів старших за 18 років, які проживають у 110 населених пунктах у всіх регіонах України за винятком непідконтрольних уряду країни територій з чотирьохрівневою статистичною похибкою. Статистична похибка становить 1,4-3,3%, залежно від величини показників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА