14:14 03.07.2018

Кабмін пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду

2 хв читати
Кабмін пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду

Кабінет Міністрів України пропонує передбачити кримінальну відповідальність за контрабанду товарів.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, відповідний законопроект №8543 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів зареєстровано у Верховній Раді у вівторок і не внесено до порядку денного.

Уряд пропонує викласти в новій редакції ст. 201 Кримінального кодексу, згідно з якою за контрабанду товарів у значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Нині таку відповідальність передбачено за переміщення через митний кордон України поза митним контролем культурних цінностей, отруйних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї, боєприпасів і спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

За контрабанду товарів "у великих розмірах" Кабмін пропонує карати позбавленням волі на 15-20 років із конфіскацією майна.

Згідно з законопроектом, якщо зазначені правопорушення будуть вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним загрожуватиме позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

У законопроекті пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою в значних розмірах, якщо її вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих розмірах - якщо вартість у 2 тис. і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах - якщо її вартість у 5 тис. і більше разів перевищує такий мінімум.

Злочини, пов'язані з контрабандою, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, які здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства, що розпочали досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА