11:40 15.05.2020

Мінінфраструктури планує у 2020 році відремонтувати 77 км місцевих автодоріг в Україні

2 хв читати
Мінінфраструктури планує у 2020 році відремонтувати 77 км місцевих автодоріг в Україні

Міністерство інфраструктури України у 2020 році планує відремонтувати 77 км автомобільних доріг місцевого значення за рахунок Державного дорожнього фонду, а також за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.

Як повідомила прес-служба відомства з посиланням на заступника міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталію Форсюк у п'ятницю, в 2010-2017 рр. щорічно ремонтувалося 0,5-17 км місцевих доріг у кожній області. Починаючи з 2018 року цей показник становив 40-45 км, а в 2020-му його планується збільшити майже вдвічі - до 77 км.

Проте, за її словами, незважаючи на ритмічне зростання виконання робіт, обсяг фінансування територіальних дорожніх фондів на сьогодні недостатній для відновлення усієї протяжності мережі місцевих доріг і реалізації масштабних проектів розвитку інфраструктури в регіонах.

"Частково вирішити це питання можна за рахунок додаткових фінансових ресурсів, зокрема низьковідсоткових кредитів міжнародних фінансових організацій", - цитує прес-служба Форсюк.

Вона також зазначила, що постійні партнери України - Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк - уже висловили готовність надати фінансування обласним держадміністраціям для відновлення і поліпшення мережі місцевих доріг.

За словами заступника міністра, чинне законодавство передбачає можливість залучення місцевих зовнішніх запозичень для виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах загального користування місцевого значення і комунальної власності, проте жорстко обмежує можливість спрямування коштів територіальних дорожніх фондів - виключно на обслуговування місцевого боргу та розміром не більше ніж 10%.

"Непрогнозованість наповнення місцевих бюджетів, за рахунок яких органи місцевого самоврядування мають погашати зовнішній борг, а також обмеження з використання коштів субвенції з державного бюджету гальмують процес", - зазначила заступник міністра.

Як зазначає відомство, для вирішення цього питання розроблено зміни до Бюджетного кодексу та закону "Про джерела фінансування дорожнього господарства України".

Згідно з ними, місцева влада отримає можливість спрямовувати кошти територіальних дорожніх фондів для погашення не лише витрат з обслуговування місцевого боргу, а й тіла кредиту, притягненого для виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності розміром до 50% від обсягу отриманої субвенції.

"Отже, органи місцевого самоврядування зможуть гарантувати міжнародним фінансовим організаціям своєчасне та в повному обсязі погашення виплат за місцевими зовнішніми запозиченнями й водночас модернізувати інфраструктуру свого регіону відповідно до європейських стандартів", - підсумувала Форсюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

27 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На США обрушився торнадо, внаслідок якого загинуло щонайменше 18 осіб

Макрон застеріг світ від послаблення підтримки України

Війська РФ від початку року скинули на територію України майже 10 тис. керованих авіабомб

За минулий день армія РФ 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумської області

Жителі Запорізької області дедалі частіше стають жертвами шахраїв, які обіцяють "надати грошову допомогу"

Зеленський привітав Науседу з переобранням на посаду президента Литви

У Литві чинного главу держави Науседу було переобрано на другий президентський термін

Генштаб: Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, більше половини - на Куп'янському та Покровському напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА