ua en ru

Януковичу можуть винести вирок протягом місяця, - Єнін

Януковичу можуть винести вирок протягом місяця, - Єнін Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Єнін вважає, що українській стороні важко буде добитися екстрадиції Януковича з РФ

Колишньому президенту України Віктору Януковичу, якого звинувачують у державній зраді, Оболонський райсуд Києва може винести вирок протягом місяця. Про це в інтерв'ю "Громадське" заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"Кримінальний процес в рамках цього провадження входить у свою фінальну стадію і буквально протягом, якщо не тижня, то місяця можна буде розраховувати на вердикт суду першої інстанції", - заявив Єнін.

Він також зазначив, що українській стороні важко буде добитися екстрадиції Януковича, поки президентом Росії є Володимир Путін.

"На сьогоднішній день це залежить від цілого ряду факторів. Насамперед, від бажання самого Віктора Януковича, оскільки політичної волі Росії видати його шляхами міжнародно-правової допомоги ми не спостерігаємо в умовах правління Володимира Путіна", - підкреслив Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд над Януковичем продовжиться 17 травня. На цьому засіданні буде давати свідчення екс-командувач Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України Станіслав Шуляк.