Податкова міліція ліквідувала схему незаконного імпорту гаджетів на 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція ліквідувала схему незаконного імпорту гаджетів на 50 млн грн

Кримінал
677
Співробітники податкової міліції ДФС ліквідували схему незаконного імпорту в Україну мобільних телефонів та оргтехніки на суму понад 50 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
«В рамках проведення операції було встановлено групу посадових осіб місцевих компаній, які ввозили в Україну поза митним контролем мобільні телефони та оргтехніку китайського виробництва. Сертифікацію вказаної продукції на території України проводили на підставі підроблених документів або взагалі не проводили», – йдеться у повідомленні.
Незаконно імпортовані товари реалізовували кінцевим споживачам на території України через мережу Інтернет, у тому числі через спеціалізований Інтернет-магазин, користуючись для доставки товару послугами однієї з логістичних компаній.
Кінцеві споживачі оплачували отримані товари через сервіс фінансової компанії на адресу підконтрольних фігурантам ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Такі дії дозволяли зловмисникам приховувати реальні обсяги доходів та ухилятися від сплати податків.
З незаконного обігу вилучено 254 смартфони та 1016 гаджетів відомих торгових марок, загальною орієнтовною вартістю близько 2,7 млн грн, а також штампи підконтрольних ФОП, чорнові записи, електронні носії інформації та інші докази незаконної діяльності.
До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучене майно та документи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас