День фінансів, 11 січня: валютне послаблення від НБУ, правила використання рахунків ФОП, шахрайство з чеками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 січня: валютне послаблення від НБУ, правила використання рахунків ФОП, шахрайство з чеками

693
11 січня. Про що говорили в суботу:
Валютне послаблення для банків. Нацбанк удвічі збільшує ліміти відкритої довгої і короткої валютної позиції банків – до 10% від їх регулятивного капіталу. Це розширить можливості банків здійснювати власні операції на міжбанківському валютному ринку приблизно на $400 млн.
Нові правила використання рахунків ФОП. ФОП може витрачати кошти з “підприємницького” рахунку тільки для провадження підприємницької діяльності. Після сплати всіх податків ФОП може перерахувати кошти з цього рахунку, на рахунок, відкритий для власних потреб.
Новий законопроект про страхування. НБУ створив робочу групу, яка повинна напрацювати новий законопроект про страхування. Як зазначається, розробити і прийняти новий закон повинні тому, що з липня 2020 року страхові компанії перейдуть під регулювання Нацбанку.
Шахрайство з чеками. Законодавство в сфері застосування програмного РРО не дозволить нечесним покупцям використовувати новації для нечесної конкурентної боротьби. Як йдеться в повідомленні податкової служби, насамперед буде оцінюватися достовірність документів, доданих до скарги, а не лише правомірність дій продавця стосовно покупця.
За неофіційне працевлаштування позбавлять субсидії. Якщо суд доведе, що людина працювала неофіційно і отримувала субсидію, то право на таку субсидію відберуть. Такі зміни передбачає законопроект “Про працю”. У Мінекономіки зазначають, що сьогодні багато людей працюють неофіційно і не показують свій справжній високий дохід, щоб додатково отримати субсидію.
Внески за обслуговування будинкових лічильників. Як повідомляють в КМДА, відповідно до Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», витрати на ремонт, перевірку, встановлення лічильників покриваються внесками, які треба окремо прописувати в платіжці. Раніше їх не було, тепер водоканал дійшов до цього, пізніше такі ж внески виставлятимуть тепловики.
Індекс економічної спроможності. Згідно з дослідженням Центру Разумкова, індекс економічної спроможності населення України в грудні 2019 року був на рівні 96. Це найнижчий показник року за винятком зимових місяців. Як зазначається, такий результат був очікуваним, враховуючи негативну динаміку погіршення рівня, розпочату з серпня 2019 року.
Київ у ТОП-100 “найрозумніших” міст світу. Як йдеться в спільному дослідженні Обсерваторії Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD і Сінгапурського університету технологій та дизайну, Київ посів 92 місце. На першому місці виявився Сінгапур, за ним ідуть Цюріх, Осло, Женева.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас