13:18 06.06.2020

Павлоградський хімзавод вироблятиме паливо для українських ракетних комплексів – Аваков

2 хв читати
Павлоградський хімзавод вироблятиме паливо для українських ракетних комплексів – Аваков

Керівництво України ухвалило рішення про розгортання робочих програм і створення нових робочих місць на Павлоградському хімзаводі, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як повідомляється на сайті МВС України, в суботу Аваков відвідав Павлоградський хімзавод.

"Кілька місяців тому в нас була ситуація, коли Павлоградський хімічний завод майже припинив роботу. Велику кількість людей звільнили, бо згорнули низку програм. Це було зроблено некваліфіковано, помилки допустили місцеві керівники і керівники в Києві. Я знаю проблематику цього підприємства ще з 2014 року. Кабінет міністрів і РНБО ухвалили рішення – розгорнути програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів "Вільха", "Нептун" та інших. Крім того, окремо уряд виділив кошти для утилізації ракетного палива, чим теж займається цей завод", – зазначив глава МВС.

Аваков заявив, що після візиту відзвітує президенту України про те, які проблеми є на виробництві і як їх можна вирішити.

"Окремо також необхідно вирішувати питання павлоградських шахт. Уряд шукає рішення, щоб найближчим часом ці шахти почали працювати", – додав глава МВС.

У свою чергу директор заводу Леонід Шиман зазначив, що в лютому указом президента була відновлена ракетна програма і внесено зміни в оборонне замовлення.

"Зараз ми плануємо набрати близько 540 працівників. І вже в найближчі тижні ми відновимо виробництво ракетних комплексів для потреб Міноборони. Це стосується "Вільхи М", "Тайфуну" і оперативно-тактичних комплексів "Грім". Звісно, таке високоточне озброєння значно посилить військову спроможність Збройних сил, а надалі, ми хочемо розширити виробництво і збільшити штат до півтори тисячі працівників", – зазначив Шиман.

Аваков відзначив, що керівництво заводу ввело окремий контроль за дотриманням екологічної безпеки як на заводі, так і в районі виробництва.

Павлоградський хімічний завод займається чотирма напрямками діяльності – утилізація, виробництво палива для ракет, виробництво ракетних двигунів і виробництво вибухових матеріалів. Усі виробничі процеси, пов'язані з вибухівкою або небезпечними хімічними речовинами, відбуваються автоматично, без участі людей, щоб мінімізувати ризики на виробництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА